Florapodium

en nl

  Image

  Deze week bij...

  Scadoxus

  Toen we de kas binnenstapten bij Kings Art Flowers, werden we overweldigd door een gevoel van exclusiviteit en bewondering. René en Sylvia Koning zijn de trotse telers van Scadoxus, ook wel bekend als de 'poederkwast' in het Nederlands. Scadoxus is een uiterst exclusieve bloem, die lang niet iedereen kent. René en Sylvia namen ons mee op ontdekkingsreis door hun kas.

  Image

  Deze maand bij...

  Vleesetende planten

  Vleesetende plantjes… Vooral kleine kinderen vinden ze leuk, interessant en fascinerend. Maar ook volwassenen kunnen er stiekem niet met hun handen afblijven en willen tóch even kijken of de mondjes wel echt dichtklappen. Ook wij wilden wel eens meer weten over deze bijzondere plantenfamilie. We gingen op bezoek bij kwekerij Laguna, waar Chris Kester ons alles vertelde over de vleesetende planten.

  Image

  Nieuws

  Hypericum GLOBO™

  Hypericum is een onmisbaar element in het assortiment van de meeste bloemisten. Waar het voorheen vooral met de herfst werd geassocieerd, kunnen deze glanzende bessen nu het hele jaar door worden gebruikt dankzij de introductie van meerdere kleuren. Wij hebben het genoegen gehad om kennis te maken met drie prachtige varianten uit de GLOBO™ lijn van Danziger.

  Image

  FlowerHunters

  FlowerHunters

  Om de mooiste producten te vinden en nauw contact te kunnen hebben met de kwekers, gaan de inkopers regelmatig op pad. Zij gaan op zoek naar de mooiste handel, exclusieve producten en verzamelen informatie over de teelt van het gewas. 

  Image

  Blog

  Blog #20: The Flower Garden

  Bloemen, Passie en Duurzaamheid, The FlowerGarden
  De Reis van Ruud Batist

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube