Florapodium

en nl

  FloraPodium on Tour: FlowerHunters

  Om de mooiste producten te vinden en nauw contact te kunnen hebben met de kwekers, gaan de inkopers regelmatig op pad. Zij gaan op zoek naar de mooiste handel, exclusieve producten en verzamelen informatie over de teelt van het gewas.

  Op deze pagina nemen we jullie graag mee met de leerzame en mooie bezoeken die deze FlowerHunters maken! 

  Royal van Zanten

  FlowerHunter: Ingrid Heugens en Peter van Delft

   

  Royal van Zanten houdt zich al meer dan 150 jaar bezig met het veredelen van verschillende soorten snijbloemen en potplanten. Tijdens de open dagen konden Ingrid en Peter de bloeiproeven van verschillende soorten toekomstig beschikbare chrysanten bekijken en beoordelen! Er zaten weer fantastische, kleurrijke soorten bij, waar we hopelijk snel meer van kunnen zien.

   

  FloraPodium on Tour, Valkenburg, 17 juni 2021

  Image

  L&A Ravensbergen

  FlowerHunter: Peter van Delft

   

  Peter bezocht kwekerij L&A Ravensbergen in Oegstgeest. Ravensbergen is een echte seizoenskweker, actief van het voorjaar tot het najaar. Volgens Ravensbergen telen zij volgens echt oud Hollandse ambacht. Met veel passie worden er verschillende producten geteeld zoals Nigella, Zinnia, Helipterum, Panicum, Gomphrena en Iberis. De komende weken komen er voornamelijk Zinnia Lilliput en Iberis in roze en wit van de kwekerij.

  Ravensbergen heeft zich gespecialiseerd in kleine aantallen van exclusieve handel. Hij is altijd op zoek naar producten die anderen niet hebben. Hij is dan ook een van de weinige kwekers die Iberis teelt als snijbloem.

   

  FloraPodium on Tour, Oegstgeest, 01 juni 2021

  Image

  Nico Janson

  FlowerHunter: Peter van Delft

   

  Nico heeft zich gespecialiseerd in de teelt van bijzondere, aparte bloemen. Hij teelt dan ook verschillende soorten seizoensproducten zoals Asclepias, Rudbeckia, Phlox, Mentha, Sedum, Euphorbia, Alchemilla, Stachus en Sanquisorba.Als hobby, vermeerdert Nico de Asclepias uit zaden. Als veredelaar van Asclepias’s heeft hij zelfs de zeer opvallende Asclepias ‘Beatrix’ en ‘Amalia Improved’ als introductie op zijn naam staan.Peter heeft tijdens zijn bezoek prachtige foto’s gemaakt van de Asclepias Red Antonia supers. Deze zijn beschikbaar tot oktober. In het voorjaar worden de bloemen nog binnen geteeld, later in het seizoen ook buiten. Lees hier meer over een eerder bezoek en de Asclepias incarnata ‘Soulmate’.

   

  FloraPodium on Tour, Lisse, 17 mei 2021

  Image

  Dirk Alderden

  FlowerHunter: Rob van Leeuwen en Peter van Delft

   

  Dirk Alderden is een kweker die met liefde en passie zijn producten teelt. Hij heeft prachtige rozen die een Engelse nostalgische uitstraling hebben, waarvan er een aantal soorten ook nog eens heerlijk ruiken.  Hij teelt op de ouderwetse manier in de volle grond, zonder verwarmingssysteem in de kas. Zijn rozen groeien dus puur natuur, op de warmte van de zon. We hebben dit jaar te maken met een koud voorjaar, zijn teelt komt dan ook wat later op gang en de stelen zijn wat korter. Dit jaar heeft Alderden zijn assortiment uitgebreid met wat nieuwe soorten. Hij teelt alle soorten kleinschalig, de aantallen zijn dus exclusief en beperkt.

   

  FloraPodium on Tour, Aalsmeer, 29 april 2021

  Image

  Jan van der Salm

  FlowerHunter: Peter van Delft

   

  Peter bezocht Arno van der Salm, van Kwekerij Jan van der Salm.  In 1993 heeft Arno het bedrijf overgenomen. Momenteel teelt Arno Matrecaria, 3 kleuren Anthirrium  en 4 kleuren Campanula Medium. Het bedrijf is MPS A gecertificeerd.

   

   

  FloraPodium on Tour, Zoeterwoude, 1 april 2021

  Image

  Monarch Flowers

  FlowerHunter: Jan de Boer

   

  Op donderdag 20 mei 2021 was Jan op bezoek bij Monarch flowers in Naaldwijk. Het planten-verkoopbedrijf Green Works uit Schagen heeft daar een kwekerij voor de Butterfly Ranunuculus en een proefopzet van de Ranunuculus Romance serie. Zowel de Butterfly als de Romance serie zijn afkomstig van de Japanse veredelaar Aya Engei. De butterfly is nu 6 jaar in Nederland op de markt en kwam eerst uit Portugal en uit Italië. De kwekerij in Naaldwijk teelt exclusief voor de Nederlandse markt. Er komen dus geen andere tuinders bij in Nederland. Op deze manier houden ze het plantmateriaal zelf in de hand en kunnen ze het product zuiver opkweken. De gewassen van de Butterfly en de Romance soorten zijn geweldig om te zien.

   

  FloraPodium on Tour, 's-Gravenzande,  1 april 2021

  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us