Florapodium

en nl

  Image

  Deze week bij...

  Scadoxus

  Poederkwast of bloed-lelie zijn de Nederlandse benamingen voor de vlammende exotische bloem; scadoxus. Scadoxus is, net als bijvoorbeeld de eucharis, een geslacht uit de narcisfamilie (Amaryllidaceae). Het soort komt oorspronkelijk uit Afrika, waar ze met name in het zuiden voorkomt. Het soort heeft een nauwe verwantschap met de haemanthus, daarom worden de namen onterecht door elkaar gebruikt.

  Image

  Deze maand bij...

  Phalaenopsis 'Meander Wildcat'

  Vandaag starten wij dan eindelijk met het FloraPodium voor planten! Voor deze allereerste editie zijn wij op bezoek geweest bij een bijzonder bedrijf met een verhaal dat wij graag willen delen. Deze maand in de spotlight: De Phalaenopsis ‘Meander Wildcat’ van kwekerij Ter Laak Orchids. Deze Phalaenopsis is niet alleen bijzonder vanwege de intense kleur of de manier van telen, ook de kas waar hij in gekweekt wordt heeft een bijzonder verhaal.

  Image

  Nieuws

  Het verhaal van de narcis gaat verloren!

  Om dit thema aan te kunnen kaarten en de Narcis met zijn verhaal te promoten, hebben wij deze week op het podium 10 verschillende soorten Narcissen staan.

  Image

  Tiny Flower Boat

  Has arrived!

  Afgelopen weekend, met nog onverwachts mooi weer, was het eindelijk zover! De Tiny Flower Boat koos het ruime sop.

  Image

  Blog

  Blog #4: FloraPodium live voor planten!

   Het Florapodium wordt momenteel omschreven als de toevoeging op de algemene menukaart bij een sterrenrestaurant. Maar tijdens zo'n etentje mag je jezelf ook best eens even extra verwennen met een toetje, toch?

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us