Florapodium

en nl

  Blog #14 Warm bloemenbad

  In Aalsmeer is de ‘praam’ een begrip. Al generaties lang worden er met deze boot seringen heen en weer gevaren vanaf de eilandjes die rondom de Westeinderplassen liggen naar de kas van de kweker. Tegenwoordig hebben niet alleen de kwekers een praam, maar is het voor velen een pleziervaartuig geworden. In de feestweek van Aalsmeer komen er vele duizenden Aalsmeerders samen voor de ‘Pramenrace’. Een gezellig jaarlijks evenement waarbij er ongeveer 150 pramen mee doen aan de race. Je kunt dus wel zeggen dat de praam een belangrijke verbindende factor is in Aalsmeer. Niet alleen voor de kwekers en hun eilanden, maar ook tussen vele verschillende mensen, waterliefhebbers, jeugd en feestgangers.

   

  Verbindende factor

  Bloemen hebben deze verbindende factor ook. Je kunt met bloemen iets vertellen wat met andere producten niet kan. Bloemen vertalen het gevoel van mensen, geven een beleving, het brengt mensen met elkaar in contact, je kunt elkaar weer in de ogen kijken. Je kunt bloemen voelen en ruiken.

  Het verbindt veredelaars die constant op zoek zijn naar vernieuwing met de kwekers die er een mooi product van maken, en met de veiling waar veel producten terecht komen, de handel die met een uitgekiende dienstverlening de klanten op maat bedient, en de designers en bloemisten die met passie de consumenten een beleving meegeven.

  De verbindende factor van de praam én de verbindende factor van bloemen hebben we het afgelopen weekend samengebracht.

  Samen met kapitein Steffan, die hun ‘vriendenpraam’ ter beschikking had gesteld, konden we al varend prachtige hortensia’s laten zien van twee verschillende veredelaars.

  Image
  Image
  Image

  Agriom/ HBA

  Het gouden ‘warme’ bad werd onder andere gevuld met verschillende soorten van veredelaar Agriom: ‘Royal Parade’, ‘Royal Navy’, ‘Royal Benefit’, ‘Royal Anastasia’ en een nieuwe wit/groene die nog geen naam heeft, maar waar men hoge verwachtingen van heeft.

   

  Ko Kolk

  Ook veredelaar Ko Kolk was vertegenwoordigd met de soorten: ‘Verena’, ‘Verena Roze Classic’, ‘Verena Blauw’, ‘Verena Groen’, ‘Casanova’ en een nieuw wit soort genaamd ‘Allure’. Deze witte Allure heeft in het najaar een hardere bloem dan de bekende Scheeball en zal waarschijnlijk hoge ogen gooien.

   

  De kleuren van bloemen op het water, de symbolische badkuip en de praam vertellen een verhaal; elkaar versterken, een beleving meegeven maar het belangrijkste; mensen verbinden.  

   

  FloraPodium, 07 oktober 2021

  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube