Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  Tulipa 'Leo' en 'Lingerie'

  Kalender

  De tulp 'Leo' is beschikbaar van half februari tot eind maart. 

  De tulp 'Lingerie' is beschikbaar van half januari tot eind maart.

  Image
  Image

  In de schijnwerpers

  Het seizoen van de CoasTulips is in volle gang. Ook nu hebben zij mooie en exclusieve tulpen soorten die echt de moeite waard zijn om in de spotlights te zetten. Deze week de vurige ‘Leo’, uniek door haar vorm en intense kleur en de spannende tulp ‘Lingerie’. Wie laat zich verleiden?

   

  CoasTulip

  De 5 CoasTulip bedrijven, Gebr. de Groot & zn, C.P Zoontjes, Jac de Winter & zn, Dolf de Wit & zn en Fa. A&L Duin, telen allemaal een uniek assortiment, zodat de assortimenten van de vijf leden niet met elkaar concurreren. Zo kunnen ze ook voor de klant een veelzijdig assortiment aanbieden. Ze telen allemaal in de volle grond en weten één ding zeker: sámen sta je sterker. Daarom hebben ze hun krachten gebundeld en promoten zij zichzelf als CoasTulip (spreek uit: Coast Tulip). Het zijn allemaal vakmensen met kleine tot middelgrote bedrijven waar nog veel handelingen handmatig worden verricht. Door het gebruik van hun eigen papieren verpakking met een eigentijds logo creëren ze herkenbaarheid in de markt.

   

  In de spotlights

  We hebben je dit jaar al laten kennismaken met drie geweldige soorten Tulpen van CoasTulip. Als kers op de taart delen wij graag nog twee prachtige soorten met jullie.

  Tulipa ‘Leo’

  Deze bijzondere Tulp is gevonden in één van die adembenemend mooie Heemskerkse bollenveldjes, onder de rook van de hoogovens. De gepassioneerde bloembollenkweker, Leo Aardenburg vond deze mutatie in zijn partij Oxfords. Dit was iets! Hier zag hij wel wat in! Vol trots teelde de oude man er een aantal meer. Nadat de goede man overleden was, heeft zijn zoon de tulp naar zijn vader vernoemd.

  De naam Leo past toevallig perfect bij deze tulp! Het Latijnse woord ‘Leo’ betekent Leeuw. En een Leeuw is deze Tulp zeker, ze vreet je op! Door haar intense kleuren is zij een passionele verschijning, passend bij een echte vurige liefde!

  ‘Leo’ past goed in de teelt van CoasTulip. In de volle grond komt de tulp volledig tot zijn recht en groeit ze uit tot een grote bol. Daarbij is de houdbaarheid van dit soort ontzettend goed.  

  Tulipa ‘Lingerie’

  Mannen zijn gek op lingerie, vrouwen zijn bovendien ook gek op mooie bloemen. Deze tulp is de perfecte combinatie voor beide. Wil je als man een goede indruk achter laten? Met een bosje ‘Lingerie’ zit je altijd goed. Deze tulp is erg gewild bij vrouwen, werd ons verteld tijdens ons bezoek. Als je een aantal tulpen soorten naast elkaar zet, kiezen de meeste vrouwen voor de ‘Lingerie’.  

  ‘Lingerie’ is een zacht roze gefranjerde tulp. Met haar donker- en lichtroze gekleurde blad een hele mooie exclusieve tulp. Een vrolijke verschijning, met een romantisch tintje.

  12341203 1034587993229237 3233168503025939197 n

  De teelt

  Alle tulpenbollen worden met de hand gepoot. Het is belangrijk dat de bollen rechtop in het zand gaan om een zo goed mogelijk groeiproces te garanderen.

   

  Telen in de volle grond

  Het duurt minimaal drie weken voordat de tulp geworteld heeft en vaststaat in het zand. Het voordeel van zandgrond is dat de wortels diep kunnen wortelen, tot wel 50cm diep. Door dat diepe wortelen kan de plant zijn gang gaan en kan de tulp genoeg kracht meekrijgen.

  De bol moet een koude periode gehad hebben van 9 graden Celsius of kouder. Dit kan buiten in de grond geweest zijn of door middel van een koelcel. Na de koude periode kan de rolkas over het gewas getrokken worden. In de rolkas wordt de temperatuur opgestookt naar 14 graden Celsius, waardoor de tulpen in bloei getrokken kunnen worden.

   

  Stomen

  Bij alle kwekers wordt de grond voor het planten van de bollen gestoomd, waarbij de grond wordt verhit tot 90 graden zodat alle ziektes en schimmels worden verwijderd. Dit is de ideale basis voor een goed groeiproces.

   

  CoasTulip Experience

  Carla Winter organiseert rondleidingen voor CoasTulip van maandag tot en met vrijdag. Tijdens deze 120 minuten durende rondleidingen laat de enthousiaste gids de kwekerijen van de CoasTulip kwekers zien! Je bezoekt dan de zandgronden waar de tulpen groeien en het bezoek aan de kassen maakt de rondleiding compleet. Heeft u interesse in deze rondleiding? Neem dan een kijkje op de website Www.coastulipexperience.nl of stuur een email naar carla@coastulipexperience.nl.

   

  FloraPodium,  20 februari 2020

  Image
  Image

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube