Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  Rosa 'Bridal Flow'

  Kalender

  De trosroos 'Bridal Flow' is jaarrond verkrijgbaar.

  Image
  Image

  In de schijnwerpers

  Afgelopen weken was het FloraPodium goed vertegenwoordigd op verschillende beurzen, waar we een veelzijdig aanbod aan mooie producten mochten showcasen. Eén van onze sponsors was Voorn Sprayroses. Voor het FloraPodium intussen geen onbekende kweker meer. Vorig jaar brachten wij al een bezoek aan deze kwekerij. Het afgelopen jaar leverde Voorn verschillende soorten mooie trosrozen. Eén daarvan viel op door haar volle trossen en heerlijke geur. Jan Piet, verkoper van Voorn, vertelde ons alles over de ‘Bridal Flow’.

   

  Sprayroses

  In 2017 maakte Frank Voorn, eigenaar van het bedrijf, de overstap van grootbloemige enkele rozen naar de teelt van de trosrozen. In de kas staat een breed assortiment verschillende soorten trosrozen, allemaal voorzien van zware koppen en stevige stelen. Frank kan door zijn veelzijdige assortiment zijn klanten een totaalpakket aanbieden met verschillende kleuren, passend bij de verschillende seizoenen.

   

  Bridal Flow

  In november 2019 maakten wij al kennis met de fantastische trosroos ‘Bridal Flow’. Het FloraPodium introduceerde tijdens de trade fair beurs het nieuwe ‘Wedding en Event’ thema. Voorn stuurde ons een aantal prachtige soorten af voor de aankleding. ‘Bridal Flow’ paste niet alleen om haar naam fantastisch in dit thema. Ze sprong uit vanwege haar enorm grote trossen en haar overheerlijke geur.

  Op Christmasworld in Frankfurt, de IPM in Essen en op Maison et Objet in Parijs, zette FloraPodium dit jaar het thema ‘Wedding en Events’ door, waarbij ‘Bridal Flow’ en andere soorten trosrozen van Voorn de aandacht trokken van vele voorbijgangers.

   

  20-02-2020

  Dit wordt natuurlijk dé trouwdatum van 2020. Een romantische winterwedding, waarbij een roos als ‘Bridal Flow’ eigenlijk niet mag ontbreken. ‘Bridal Flow’ is een grote, goedgevulde trosroos, met spierwitte bloemen die één voor één open komen. Het meest bijzondere van deze trosroos is de geur. Deze roos ruikt ontzettend lekker! Hierdoor is ze in onze ogen nog beter geschikt om te gebruiken in bruidswerk, want deze geur geeft de beleving van deze dag net een beetje extra.

   

  voorn logo

  De teelt

  Frank is innovatief en vooruitstrevend. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen gaande in het bedrijf. Op deze manier blijft het bedrijf vernieuwend en kan Frank aan de wensen van zijn klanten blijven voldoen.

   

  Iedere roos is een trosroos

  Van nature zou elke roos een ‘trosroos’ kunnen worden. Elke roos heeft zijscheuten, die ervoor zorgen dat er trossen met bloemen ontstaan. Maar lang niet elk soort is geschikt om als trosroos in de markt te zetten. Daarbij blijven in de meeste gevallen de bloemen veel kleiner dan bij de enkele rozen. De enkelbloemige rozen worden geplozen; de zijscheuten van het gewas worden verwijderd, waardoor alleen de hoofdbloem over blijft. Deze krijgt alle voeding mee van de plant, waardoor de bloemknop groter wordt, dan bij de trossen.

  Kenmerkend van de trosrozen van Voorn zijn de dikke stelen en grote volle bloemtrossen. Als Frank de trossen te klein vindt, gaat de roos met een kleinere lengte mee. Op deze manier kan het bedrijf de hoogste kwaliteit waarborgen.

   

  Selectieprocedure

  Voordat een soort opgenomen wordt in de teelt, moet deze eerst door een strenge selectieprocedure. De trosroos moet aan behoorlijk wat eisen voldoen. De productie, houdbaarheid, kleur en exclusiviteit spelen hierbij een grote rol. Daarbij moet een soort ook in het klimaat en teeltschema passen.

   

  FloraPodium,  06 februari 2020

  Image
  Image

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube