Florapodium

en nl

  FloraPodium behind the scenes

  FloraPodium Goes on Holiday! Dat betekent dat we wat minder producten in de spotlights zetten dan normaal. Het afgelopen half jaar hebben wij iedere week nieuwe producten in de schijnwerpers van het podium gezet die volgens team FloraPodium wat extra aandacht verdienden. Deze bloemen waren onbekend, vernieuwend of hebben gewoon een mooi verhaal. Wekelijks is het team achter FloraPodium druk bezig geweest om deze verhalen op een leuke manier onder de aandacht te brengen. Maar hoe komen wij dan aan die verhalen?

  Wekelijks bezoekt team FloraPodium een kwekerij met een mooi product. Meestal zijn dit uiterst specialistische kwekers die een verhaal aan ons kunnen vertellen. Ons team bestaat uit negen bevlogen mensen die iedere week kijken wat de markt ons biedt. Daaruit wordt een selectie gemaakt van de producten die wij graag een plekje in de spotlights willen geven. Maar ons team is eigenlijk nooit compleet, aangezien er vaker mensen aanhaken die op dat moment iets kunnen toevoegen. Door samenwerking zetten wij deze mooie producten op de kaart!

  De highlights van ons bezoek bij een kwekerij proberen wij in een boeiend verhaal te gieten, om de lezer fictief mee te nemen naar de kwekerij. Door daar kort te filmen en foto’s te maken die we delen samen met het verhaal, hopen wij de lezer een kijkje te geven achter de schermen van deze mooie bedrijven.  Bijna alle kwekerijen zijn familiebedrijven waarbij van generatie op generatie bloemen worden geteeld. Allemaal zijn ze even bevlogen, enthousiast en gedreven om hun verhaal te vertellen. Om de highlights uit een verhaal te halen is daarom nog een hele uitdaging, aangezien er altijd zóveel is om te vertellen. Wat delen we nu wel en niet?

  Iedere week zijn wij ook zelf verwonderd over de mooie producten en hun verhalen. Een gloriosa die in de vaas opeens van groen naar roze verkleurt, een zonnebloem die niet geel maar crêmekleurig is, het veredelen van bloemen dat jaren lang nodig heeft om dezelfde kwaliteit te krijgen of orchideeën die tegenwoordig gewoon al biologisch geteeld kunnen worden. Iedere week leren wij vooral ook zelf wat onze sierteeltsector te bieden heeft en verbazen wij ons over alle mooie producten. 

  Ben je zelf kweker en wil je graag jouw verhaal delen? Meld je dan aan met je product, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

   

  Lynn Dumoulin, 01 augustus 2018

  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube