Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Ranonkels

  Rich Luxury Flowers

  Rijk is opgegroeid op de boerderij van zijn ouders, die een melkveebedrijf runden. Zijn broers zijn in dit vak gebleven, maar Rijk vond het werk van zijn ooms veel interessanter. Zij teelden namelijk bloemen. Op de boerderij van zijn ouders is hij begonnen op een stukje land met buitenbloemen. Toen Rijk 17 jaar geleden zijn bedrijf begon, wilde hij zich specialiseren in aparte producten. Hij wilde zich onderscheiden van andere seizoenskwekers door moderne en exclusieve producten te telen. Dit is volgens hem beter gelukt dan hij had durven dromen. Hij stelt hoge eisen aan zijn teeltproces om groothandelaren en bloemisten een hoogwaardige kwaliteit te kunnen garanderen. Het verrassen van de consument met de schoonheid van seizoensbloemen is waarvoor hij dagelijks met veel plezier op zijn kwekerij werkt.

   

  Ranonkels

  Van begin maart tot begin juni, teelt Rijk Ranonkels. Hij heeft een breed assortiment met veel verschillende kleuren, waarvan er een aantal soorten ontzettend goed passen bij het aankomende bruidsseizoen!
  De eerste ranonkels (de vroege soorten) komen uit de Aazur-lijn. Later in het seizoen gaat deze teelt over in de Elegance soorten. Qua bloemvorm en kleuren aanbod is er weinig verschil tussen deze twee lijnen. De Aazur soorten kunnen eerder in het seizoen geteeld worden. Daarnaast groeien de Aazur soorten uit zaad en de Elegance soorten uit ‘klauwtjes’ (kleine knolletjes).

  De stekken van de Aazur soorten en de klauwtjes van de Elegance soorten worden handmatig gepoot vanaf half oktober tot eind november. In de winter, als de nachten koud zijn en er weinig licht is, staat de groei een beetje stil. En dat is gunstig, want Rijk is dan volop in productie met zijn Capsicum en Brassica. De teelt van de Brassica en de Ranonkels loopt mooi in elkaar over, zodra de laatste Brassica’s van het gewas zijn, zijn de eerste Ranonkels klaar om gesneden te worden.

  Natnekken

  Rankonkels groeien van nature in moeras gebieden. Ze hebben dan ook veel water nodig. Als de planten bloeien moet Rijk twee of drie keer per week flink water geven, zeker 30 tot 35 liter per m2.

  Er wordt ongeveer zeven tot acht weken van één plant gesneden. In deze weken groeien er drie tot vier bloemen aan. Hierna worden de planten gerooid en wordt de grond klaargemaakt voor de Capsicum, de Chrysanten en de Dianthus Kiwi Mellow.

   

  Fleece hoezen

  Een aantal jaar geleden heeft Rijk speciale hoezen laten ontwikkelen van fleece stof. Het grootste voordeel van deze hoezen is dat er geen condensvorming ontstaat, dus geen vochtschade in de koppen en minder beschadigingen. In Italië worden deze hoezen ook gebruikt, maar daar worden de ranonkels op dertig tak gebost. Rijk heeft de hoezen groter laten maken, zodat hij per vijftig kan blijven aanvoeren.

   

  Arbeidsintensief

  De teelt van de Ranonkels is enorm arbeidsintensief; alles gebeurt handmatig. Het poten, snijden, onkruid wieden, bossen en inhoezen. Het voordeel hiervan is wel, dat Rijk elke bloem meerdere keren in zijn handen heeft en daardoor zeker weet dat alleen zijn bloemen met de beste kwaliteit de deur uit gaan! Want een mooi product, van hoogwaardige kwaliteit, is voor Rijk het allerbelangrijkst!

   

  FloraPodium, 02 mei 2022

  Image
  Image
  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-3-van-55.jpg

  Ranunculus Aazur 'Rose'

  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-23-van-55.jpg

  Ranunculus Aazur 'Champagne'

  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-6-van-55.jpg

  Ranunculus Aazur 'White'

  images/2022/05/02/ranonkel-rijk-de-jongh-21.jpg

  Ranunculus Aazur 'Pink Stripe'

  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-3-van-55.jpg

  Ranunculus Aazur 'Pink'

  images/2022/05/02/ranonkels-rijk-de-jongh.jpg

  Ranunculus Pon Pon 'Igloo'

  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-6-van-55.jpg

  Ranunculus Cloni 'Hanoi'

  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-3-van-55.jpg

  Ranunculus Cloni '418'

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube