Florapodium

en nl

  Exclusieve Phalaenopsis van Pulcher

   

  Kwekerij Pulcher is een vooruitstrevend bedrijf, dat veel waarde hecht aan de kwaliteit en houdbaarheid van hun bloemen. Dit doen zij onder andere door de snij-Phalaenopsis voor te koelen, voordat de bloemen de handel in gaan. 

  De Phalaenopsis takken worden in een kas geteeld waar ze belicht worden. Licht maakt planten actief en stimuleert ook het verdampingsproces. Normaal gesproken zet het verdampingsproces ook door na het snijden door en dit zorgt ervoor dat de bloemen water blijven verliezen. Na het snijden van de takken, krijgt iedere tak een eigen waterbuisje om de tak van voldoende water te voorzien tijdens het transport. Aan dit water wordt een voorbehandelingsmiddel toegevoegd dat ook bijdraagt aan een goede houdbaarheid.

  Pulcher wil de houdbaarheid verder verlengen door de afgesneden takken in de koeling, tussen de  6-10 graden Celsius, terug te koelen. Het verdampingsproces wordt hierdoor vertraagd. De bloem hoeft hierdoor maar weinig water op te nemen en verdampt ook minder. 

  Hierdoor garandeert Pulcher een mooie kwaliteit snij-Phalaenopsis met een goede houdbaarheid. 

  Het gekoeld bewaren en transporteren van de takken verder in de keten zou de houdbaarheid alleen maar verder kunnen verbeteren.

   

  FloraPodium, 13 januari 2020

  Image

   

   

   

  Phalaenopsis 'Montreux'

  Image
  Image

   

   

   

  Phalaenopsis 'Narbonne'

  Image
  Image

   

   

   

  Phalaenopsis 'Purple Spots'

  Image
  Image

   

   

   

  Phalaenopsis 'Vino Tinto'

  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us