Florapodium

en nl

  Deze maand bij FloraPodium

  Plumeria Hawaiian

  Kalender

  De Plumeria Hawaiian is beschikbaar tot half november. 

  Image
  Image

  In de schijnwerpers

   

  Een aantal weken geleden brachten we een bezoek aan Richplant, waar we onze ogen uitkeken! De meest bijzondere bloeiende en groene planten gingen aan ons oog voorbij! Een van deze bijzondere planten is de Plumeria Hawaiian. Een prachtige bloeiende plant die heerlijk ruikt en waar een prachtig verhaal achter zit!

   

  Richplant

  Richplant is dé kruidenierswinkel onder de supermarkten. Sinds 1983 worden hier jaarrond diverse bloeiende en groene planten geteeld, die nét even exclusiever zijn dan de massa. Producten met een toegevoegde waarde, bijzonder in hun kleur of bloeiwijze. Eigenaar Richard Scheffers is een echte hobbyist. Een kweker met gevoel voor zijn teelt en die met passie zijn producten verzorgt, daar kunnen alleen maar mooie kwalitatief hoogwaardige producten uit voortkomen.

   

  Plumeria

  Diverse soorten exclusieve bloeiende kamerplanten worden verkocht onder de naam "Rich Sense", waaronder de heerlijk geurende Plumeria Hawaiian. De Plumeria is een plant waar iedereen blij van wordt! De plant geeft een tropisch gevoel in de huiskamer met haar delicate bloemen en heerlijke geur. Er bestaan wel meer dan 650 verschillende soorten Plumeria's. Richplant teelt echter alleen de Plumeria Hawaiian. Dit zijn Plumeria's die speciaal geselecteerd zijn op hun compacte vorm, rijke bloei en heerlijke geur, zodat het een zeer geschikt soort is om in een pot te kweken.

   

  Leuke weetjes over de plant

  De Plumeria (ook wel bekend als Frangipani), komt oorspronkelijk uit het Caribisch gebied en is door Spaanse priesters in Amerika geïntroduceerd. In Hawaii worden de bloemen gebruikt om kransen van te maken en toeristen werden vroeger verwelkomd met een prachtige krans voor om hun nek.

  In de moderne Polynesische cultuur wordt de Plumeria bloem gedragen door vrouwen om te laten zien of ze beschikbaar zijn voor een relatie. Over het rechter oor betekent ‘zoekend’, over het linker oor betekent ‘bezet’. De Plumeria bloem betekent loyaliteit in de hindoe cultuur. Hindoe vrouwen dragen ze in het haar op hun trouwdag om te laten zien dat ze hun echtgenoot trouw zijn.

  De naam “Frangipani” komt van de Italiaanse edelman Marquis Frangipani, die geparfurmeerde handschoenen bedacht in de 16e eeuw. De geur van de Frangipani herinnerde mensen aan deze geparfurmeerde handschoenen en daarom noemden ze deze bloem Frangipani. De naam Plumeria komt van de Franse Botanist Charles Plumier uit de 17e eeuw die diverse soorten Plumeria beschreef.

  logo richplant

   

  Verzorging

  De Plumeria houdt van een lichte, zonnige standplaats. Dit betekent veel zonlicht maar niet direct in de felle zon.
  Een Plumeria is heel makkelijk om te onderhouden. Geef de Plumeria regelmatig water, maar niet te veel. Een Plumeria kan beter tegen droogte dan tegen te veel vocht. Gewoon boven op de potgrond water geven is prima.
  Het is mogelijk dat een blad soms geel wordt, dat is heel normaal en kan door diverse factoren veroorzaakt worden. Dit betekent dus niet dat de Plumeria dood gaat; dit blad kan gewoon verwijderd worden.

  Image
  Image
  Image

  De teelt

  De Plumeria stek is eigenlijk een kale ‘stam’. Bij het zien van deze stammen kun je je eigenlijk nog niet voorstellen dat dit uit gaat groeien tot een prachtige tropische plant. Zodra deze stammen gepoot zijn, is het heel belangrijk dat deze stammen een goede wortelbasis krijgen. Daarna pas gaat de plant blad aanmaken en kan de bloem in de plant getrokken worden. Dit gebeurt onder zeer kritische klimaatomstandigheden, de Plumeria is namelijk niet zo gemakkelijk in bloei te krijgen. Als de plant eenmaal bloeit, zal ze niet teleurstellen. Uit elke bloemknop kunnen wel 250 bloemen groeien, die in etappes ontplooien tot een exotische schoonheid met een heerlijke geur.

  Als de plant uitgebloeid is, kun je als consument een poging wagen om deze opnieuw in bloei te krijgen, maar het is zeker niet gegarandeerd dat het lukt.
  Na de bloei zal de plant het blad laten vallen, op dat moment gaat de plant in rust. De plant heeft minder water nodig en mag iets kouder staan. In de zomer zal de plant weer blad aanmaken, dan heeft hij ook iets meer water nodig en met een beetje geluk kan er een nieuwe knop in groeien.

   

  MPS
  Het bedrijf Richplant is modern en flexibel ingericht. Het streven is om jaarrond een verrassend, uitgebreid assortiment bloeiende en groene planten te leveren. Ze zijn MPS-GAP, MPS-SQ (Socially Qualified), MPS-Q (Quality) en GRASP gecertificeerd. Ook is Richplant aangesloten bij Decorum Company, die garant staat voor levering van groene en bloeiende planten en bloemen van de hoogste kwaliteit.  

   

  FloraPodium, 23 juni 2022

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube