Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Kalanchoë

  Hofland Freesia

  Het lieflijke vetplantje met bloemen in allerlei kleurtjes kent natuurlijk iedereen: de Kalanchoë. Maar dat er ook Kalanchoë soorten zijn die geteeld worden als snijbloem, dat is nog niet zo heel bekend. Net zoals de plant, zijn ze als snijbloem ontzettend sterk. Alleen… dat oubollige imago moet er nog een beetje af. Aan deze snijbloem is niks ouderwets! De teelt is vrij nieuw, de bloem ijzersterk, ze zijn in prachtige kleuren verkrijgbaar en door haar lieflijke uitstraling ontzettend geschikt voor bruiloften en evenementen. We gingen op bezoek bij Hofland Freesia, waar Erik Hofland ons alles vertelde over deze teelt.

   

  Hofland Freesia

  Hofland Freesia bestaat vanaf 1975. De broers Marinus en Erik Hofland zijn de derde generatie in het bedrijf. Het telen van Freesia’s is de mannen met de paplepel ingegoten. Ze hebben een prachtige teelt en jaarrond productie met een stabiele kwaliteit. Freesia teelt is mooie teelt, maar ook een arbeidsintensieve, ambachtelijke teelt. De mannen wilden naast dit ambacht ook op een moderne manier bloemen telen, ze wilden met de tijd meegaan en waren klaar voor een nieuwe uitdaging. Vier jaar geleden zijn Marinus en Erik een samenwerking aangegaan met Slijkerman Kalanchoë. Nu zijn ze zo ver met de teelt dat alle kinderziektes er wel uit zijn en dat ze durven op te schalen.

   

  Snij Kalanchoë

  Snij Kalanchoë is een product met veel potentie dat eigenlijk nog op de kaart gezet moet worden. Het is sterk en is heel goed houdbaar. Belangrijk daarbij is dat het product níet in de koelcel bewaard wordt. Waar andere bloemen in de warme zomermaanden moeilijker houdbaar zijn, zal de Kalanchoë je niet teleurstellen. Daarmee zijn ze heel geschikt voor bruiloften, evenementen of gelegenheden waarbij de bloemen lang mooi moeten blijven.

  Teelt

  Het leuke aan de Kalanchoë teelt is dat het voor de broers een nieuw product is. De kennis van Freesia’s wordt al generaties lang doorgegeven, maar nu moeten ze het wiel opnieuw uitvinden. Elke dag leren ze weer! Toch blijft één ding hetzelfde, net zoals bij de Freesia’s geldt dat de kwaliteit en continuïteit vóór kwantiteit gaat.

   

  Van stek tot bloem

  De Kalanchoës komen op de tuin als stekje, waarna ze in de volle grond gepoot worden. Erik vertelt dat ze in de kas ‘spelen’ met de daglengtes om de knop in de plant te trekken. De uitdaging hierin is dan voornamelijk om een zo egaal mogelijk gewas te telen. Na ongeveer veertien weken kunnen de eerste bloemen gesneden worden. Elke plant geeft één bloemtak en bloeit eenmalig. Na het snijden worden de planten gerooid en worden de nieuwe stekken geplant.

  De bloemen worden relatief rijp geoogst, waardoor de bloem meer voeding van de plant mee krijgt en de consument er uiteindelijk langer plezier van heeft. Er zijn twee kleurenlijnen in de markt van de snij Kalanchoë. De ‘Soraya’ serie verkrijgbaar in zes verschillende romantische pasteltinten. En een nieuwe serie die nu nog bestaat uit alleen fel geel, maar die binnenkort uitgebreid wordt met hard oranje. En natuurlijk wordt er door de veredelaar hard gewerkt aan nieuwe kleuren.

   

  Verzorging

  Het is belangrijk dat de bloemen een bewaartemperatuur hebben van boven de 13 graden Celsius. Een paar graden minder tijdens het transport zal niet direct problemen opleveren, maar de bloemen mogen niet in de koelcel bewaard worden. De bloemen zullen van de kou slap gaan hangen en dan komt het ook niet meer goed. Verder is de snij Kalanchoë een ijzersterk product, waardoor het heel breed toepasbaar is. Snijbloemenvoedsel is niet nodig, de bloemen hebben van zichzelf al een heel lang vaasleven. Als de bloemen in een gemengd boeket gebruikt worden mag er wel voedsel bij als dit de andere bloemen ten goede komt. Alles bij elkaar maakt de Kalanchoë een allround product dat overal ingezet kan worden; kleine stukjes, mooie boeketten of een krans. En met een vaasleven van ruim vier weken zal de snij Kalanchoë als bloemetje in huis ook een heel dankbare aanwinst zijn.

   

  FloraPodium, 26 mei 2022

  Image
  Image
  Image
  images/kalanchoe-hofland-freesia/kalanchoe-sfeer-33.jpg

  Kalanchoe Soraya Cherry

  Kalanchoe Soraya Cream

  images/kalanchoe-hofland-freesia/kalanchoe-sfeer-30.jpg

  Kalanchoe Soraya Salmon

  images/kalanchoe-hofland-freesia/kalanchoe-sfeer-38.jpg

  Kalanchoë Soraya White

  images/2022/05/02/ranonkels-rijk-de-jongh.jpg

  Kalanchoe Soraya Yellow

  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-6-van-55.jpg

  Kalanchoe Soraya Soft Pink

  Kalanchoe Soraya Dark Pink

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube