Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  baars-dahlia.jpg

  Dahlia 'Fireball' van Baars Dahlia's

  Een aantal weken geleden stond er een prachtig gekleurde Dahlia op het FloraPodium. Deze grootbloemige verschijning doet haar naam ‘Fireball’ eer aan want deze Dahlia zet iedereen in vuur en vlam.

  De ‘Fireball’ wordt momenteel alleen door kweker Patrick Baars geteeld en dat maakt het soort natuurlijk nog eens extra bijzonder; het aanbod is natuurlijk niet zo groot. Wat ons gelijk opviel in de kas, was de lengte van het gewas. De bloemen gingen bijna door het dak heen! Lange stelen, een hele grote bloem, echt een heel indrukwekkend gewas om te zien.

  De houdbaarheid van deze Dahlia is langer dan gemiddeld. Patrick verteld dat de ‘Fireball’ rijper gesneden wordt dan de gemiddelde Dahlia, waardoor in het geval van de ‘Fireball’ het vaasleven langer is.

  Wat betreft de teelt is Patrick ook niet ontevreden, al is het gewas niet zo stabiel als de andere soorten die hij teelt. De meeste Dahlia’s geven al vrij snel een tweede snee, de ‘Fireball’ laat iets langer op zich wachten. Het soort is dan ook beschikbaar van half mei tot half oktober, maar er zal de komende weken een daling in het aanbod zijn. En wanneer? Dat is natuurlijk van een heleboel factoren afhankelijk! We kunnen tegenwoordig heel veel sturen, maar het weer van buiten hebben we totaal geen invloed op!

   

  Florapodium, 08 juli 2021

   

  baars-dahlia-6.jpg
  baars-dahlia-3.jpg
  baars-dahlia-5.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us