Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  wfleenen-18.jpg
  wfleenen-12.jpg

  Narcis

  van kwekerij W.F. Leenen

   

  W.F. Leenen is een echt familiebedrijf dat wordt gerund door de enthousiaste broers Dirk en Jaco. Zij hebben het bedrijf, dat is opgericht door hun grootvader, overgenomen van hun gepassioneerde vader.

  Kwaliteit staat bóven kwantiteit! Er worden kleine hoeveelheden van één soort geteeld, zodat er groot productaanbod op de markt is, op kleine schaal. Het veredelen van de narcissen is ook een onderdeel van het bedrijf. Het is daarbij belangrijk om te weten dat het veredelen van een narcis ongeveer 25 jaar duurt. Het duurt lang om vanuit een zaadje een bol te kweken die bloeit én van goede kwaliteit is. Per jaar komen er daarom maar ongeveer 2 nieuwe soorten narcissen op de markt.

   

  Schelpen

  Bijzonder aan de manier van telen van W.F. Leenen is dat de narcissen op een schelpensubstraat geteeld worden in plaats van in aarde. De ontkiemde wortels verankeren zich makkelijker in dit substraat. Deze manier van telen is schoon, omdat er geen grond aan de stengels blijft zitten of ze de grond moeten desinfecteren. Daarnaast kunnen ze door het gebruik van schelpen op lagere temperaturen broeien. Een bijkomend voordeel is dat het beter is voor de natuur. Bijna al het afval kunnen ze recyclen waardoor er weinig afval overblijft.

   

  Paradise

  Jaco kwam samen met zijn vader een aantal prachtige soorten uit hun assortiment brengen voor het FloraPodium, waarbij hij enthousiast vertelde over de Paradise. Een hele mooie lijn dubbele narcissen die allemaal uit eigen veredeling komen.

   

  Schoof

  Ook de narcis Schoof is uniek en heel decoratief. Dit is een bosje narcissen waar de bol en de wortels nog aan zitten. Door de hoeveelheid voeding in de bol, blijven deze narcissen zeker twee weken bloeien. Wel hebben de wortels een klein beetje vocht nodig. Je kunt ze prachtig decoreren in een vaas met een laagje water, maar ook heel goed op een platte schaal met wat vochtig mos. Dit leuke concept kan eigenlijk met alle soorten kortstelige narcissen geleverd worden.

  Chinees nieuwjaar

  In China is de narcis razend populair met Chinees Nieuwjaar. Jaco’s vader vertelde over zijn onvergetelijke reis naar China en de ‘Chinese sacred Lily’, zoals ze in China deze bijzondere narcis noemen. In een gebied van 500/600 hectare worden deze Tazetta Narcissen speciaal geteeld voor deze feestdag. In China staat elk jaar symbool voor een dier. Deze Chinese sacred Lilies worden in de vorm van dat dier verwerkt en in verschillende kleuren dozen ingepakt. Elke kleur kenmerkt het gebied waar de dozen naar toe gebracht moeten worden.  

  Oorsprong

  Van oorsprong komt deze sacred lily uit Turkije, waar dit soort (vergelijkbaar met de hedendaagse Avalanche) in het wild groeide. Handelslieden uit Venetië namen de narcis mee langs de zijderoute naar China vanwege de geneeskrachtige eigenschappen die aan de bloem werden toegedicht. Zo is het mogelijk dat je de narcis op vele uiteenliggende plaatsen in de wereld in het wild kunt aantreffen. De geneeskrachtige eigenschappen bezorgden de narcis het predikaat ‘heilig’.

   

  FloraPodium, 04 februari 2021

  03b6a94b-d1da-4df1-b6ae-5183e04d87f0.jpeg
  Narcis 'Snow Heaven'
  Narcis 'Avalanche'
  Narcis 'Johan Strauss'
  Narcis 'Gragford'
  Narcis 'Bright Paradise'
  Narcis 'Abba'
  Narcis 'Sweet Paradise'
  Narcis 'Grand Soleil d'or'
  Narcis 'Yellow Paradise'
  Narcis 'Paperwhite'
  Narcis schoof
  wfleenen-6.jpg
  wfleenen.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us