Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Voor FloraPodium staat het jaar 2020 in het teken van de Weddings en Events. Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Gerbera Holstein Flowers

  Chrysanthemum

  van G. de Koning

   

  De natuur levert van zichzelf de meest mooie kleuren! Toch willen we soms nét iets anders! Dít is waar het bedrijf G. de Koning de uitdaging in ziet. G. de Koning is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het kleuren van bloemen en bladproducten. Frank de Koning nam ons mee en gaf ons een kijkje in de keuken van dit fantastische bedrijf.

  Een enorme hoeveelheid kleur verwelkomde ons toen wij het pand binnenstapten. Werkelijk álles is mogelijk! Dagelijks koopt het bedrijf verse bloemen op de veiling en bij kwekers, die daarna gekleurd worden. Op deze manier zorgen ze ervoor dat er altijd voldoende voorraad is, de handel die aangeboden wordt is dan ook direct beschikbaar.

  Frank liet ons eerst het proces zien, waarbij de bloemen opgetrokken worden. De fusten worden voorzien van een klein laagje verf (water verdraagbaar). Voordat de stelen in het verfbadje komen, wordt er een flink stuk van afgesneden, zodat de bloemen de verf goed kunnen opzuigen. Het duurt ongeveer zeven a acht uur tot de bloemen helemaal op kleur zijn.

  Naast het optrekken is dompelen ook een van de kleurtechnieken die het bedrijf gebruikt. Het woord zegt het al, de bloemen worden in een verfbad gedompeld in de kleur naar wens. Aan een rails gaan deze vervolgens een droogtunnel in. Hier worden de bossen droog geblazen, waardoor ook deze producten snel beschikbaar zijn.

  Naast hun eigen voorraad is het natuurlijk ook mogelijk om eigen producten te laten kleuren. Groen soorten, kerstbomen  of elke denkbare bloem naar wens.  Optrekken, dompelen, spuiten of glitteren; waar de kleurmogelijkheden van de natuur stoppen, starten de mogelijkheden voor G. de Koning.

   

  FloraPodium , 29 oktober 2020

   

  images/de-koning/de-koning-34-van-38.jpg
  de-koning-38-van-38.jpg
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Ibiza'
  This image for Image Layouts addon
  Chysanthemum 'Double Mint'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Roma'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Sunshine'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Lilac'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Hortensia'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Butterfly'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Bubblegum'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Moonshine'
  This image for Image Layouts addon
  Chrysanthemum 'Blue Lagoon'
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube