Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Voor FloraPodium staat het jaar 2020 in het teken van de Weddings en Events. Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Hydrangea

   van kwekerij PerlaNova

   

  Grote bollen met magische kleuren! Wie is er nu niet onder de indruk van deze enorme bloemen?

  De Hortensia is verkrijgbaar in verschillende mooie felle kleuren; paars, roze, groen, wit, rood en blauw. Kweker en veredelaar PerlaNova liet ons kennis maken met een aantal prachtige soorten uit hun eigen veredeling.

  PerlaNova brengt deze nieuwe soorten op de markt onder het ‘MyBeautiful’ label. Ze beschrijven deze soorten als nét even anders dan de bekende blauwe en roze soorten. Hiermee bedoelen ze niet alleen de kleur, maar deze soorten zijn ook opvallend door hun ronde vorm. Volgens PerlaNova is dit een aanvullende variatie in het assortiment.

  De Hortenisa is een echte eyecatcher in een boeket, maar bijvoorbeeld ook in een vaas vol met alleen hortensia’s in allemaal verschillende kleuren of misschien een enkele in een drijfschaal. Er zijn talloze mogelijkheden om een hortensia volop tot zijn recht te laten komen.

  In de tweede helft van het seizoen komen de zachte magische pasteltinten op deze prachtige bloem. In de volksmond worden dit de “doorgekleurde” hortensia’s genoemd. Deze variant past prachtig in de herfst en kun je goed laten drogen.

  Wist je dat…

  De wetenschappelijke naam voor de hortensia is Hydrangea en dit is afgeleid van de woorden Hydro (water) en Abgeion (kruik). Met een beetje fantasie kun je misschien bedenken waar deze naam vandaag komt. De Hortensia komt van oorsprong uit Azië en Zuid-Amerika en werden meegenomen naar Europa door de eerste VOC- schepen.

  De Hortensia staat symbool voor dankbaarheid, gratie  en schoonheid en de prachtige kleuren van deze bloem staan voor liefde, harmonie en vrede.

  De Hortensia is dan ook een erg geliefde bloem voor in bruidswerk. Door de royale bolle vorm is ze bij uitstek geschikt voor groot, opvallend en tonend bloemwerk. Maar door zijn symboliek ook zeker heel passend voor rouwwerk.

   

  FloraPodium, 21 mei 2020

  This image for Image Layouts addon
  Hydrangea 'My Beautiful Salmsurprise'
  This image for Image Layouts addon
  Hydrangea 'My Beautiful Sakura'
  This image for Image Layouts addon
  Hydrangea 'My Beautiful Riviera Classic'
  This image for Image Layouts addon
  Hydrangea 'My Beautiful Pinktouch'

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube