Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

   

  Gramineae (siergrassen)

  Image

  Video

  Image

  In de schijnwerpers

  Wij brachten een bezoek aan The Green Corner, een bedrijf dat allerlei soorten seizoensbloemen importeert en verhandeld, waaronder ranonkels, violieren, bladgroen en verschillende bloesemsoorten. Daarnaast heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in het verhandelen van siergrassen. Van juni tot en met oktober kun je bij de Green Corner terecht voor de bekende soorten siergrassen, maar ook voor de meest exclusieve soorten. Een groot gedeelte van deze bijzondere grassen wordt exclusief voor de Green Corner gekweekt. Deze siergrassen verdienen volgens ons een plekje in de spotlight.

   

  In the spotlight

  In de spotlight van deze week staat dus geen kweker, maar een groothandelaar! Dat is een beetje anders dan u van ons gewend bent. De neven Ted Schoneveld en Leon Star vertegenwoordigen een groep siergrassen kwekers die door de twee neven een goed bestaansrecht hebben. De twee neven helpen mee in het sturen van het teeltschema zodat er constant producten leverbaar zijn. De kwekers krijgen hierdoor een betere prijs voor hun product. De Green Corner is dus ook een bedrijf dat specialistische kwekers een podium geeft in het grote speelveld van de vele kwekers.

  In de video vertelt Ted Schoneveld op het FloraPodium iets over de meegebrachte siergrassen.

   

  Trend plukboeket

  FloraPodium is ook heel blij met het constante en brede aanbod dat er door de Green Corner is! Grassen zijn ontzettend populair geworden door de huidige trend van de plukboeketten. De grassen worden binnen deze boeketten natuurlijk graag gecombineerd. Niet alleen bloemen hebben een symbolische betekenis, ook in de grassoorten kan je symboliek terugvinden. Grassen staan voor vrijgevigheid, gezondheid en samenzijn.

  In de nazomer en herfst worden we weer overladen met allerlei verschillende soorten siergrassen. Omdat het product steeds meer bekendheid krijgt, komen er ook steeds meer nieuwe soorten. De Kattapulla was bijvoorbeeld een product dat wij nog niet eerder hadden gezien! We waren dan ook gefascineerd door de spinachtige lange draden op de kop van het gras. Een prachtig en exclusief product!

   

  Miscanthus bij Schiphol

  We waren blij verrast door de Miscanthus, ook wel bekend als ‘prachtriet’ of ‘Olifantsgras’. Een product dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is. Een leuk weetje over de Miscanthus is dat het de energetische waarde heeft van steenkool. Het wordt verbouwd onder de aanvliegroutes van luchthaven Schiphol en houdt daar de ganzen van deze plek af. Deze vogels houden namelijk niet van dit gewas, waardoor het een duurzame manier is om ze te verdrijven. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om dit gras te gebruiken om papier, karton, hout en plastic te maken. Sinds kort worden er ook sierpotten van gemaakt. Deze producten zijn biologisch afbreekbaar!

  The Green Corner logo

   

  FloraPodium, 19 september 2018

  Kalender

  De grassen van The Green Corner zijn beschikbaar van juni tot en met oktober.

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube