Florapodium

en nl

  Deze week bij Florapodium

  Cymbidium 'Victoria'

  Image

  Oorsprong

  De Cymbidium behoort tot de grootste groep planten ter wereld, namelijk de orchidee. Er zijn meer dan 20.000 soorten orchideeën, maar lang niet elke soort is geschikt als kamerplant of snijbloem.

  Oorspronkelijk komt de Cymbidium uit Nepal, waar deze prachtige bloem in het wild groeit aan de voet van het Himalaya gebergte.

  In 1900 namen de Engelsen enkele Cymbidiumplanten mee naar Europa om er mee te kruisen.

  Tegenwoordig zijn er al meer dan 1.000 verschillende Cymbidiumsoorten het hele jaar rond te verkrijgen. Echter ligt de productiepiek in de wintermaanden.

  De naam Cymbidium heeft deze bloem te danken aan het boogvormige lipje in het hart van de bloem. Dit lijkt op een bootje, “Kymbos”, in het Grieks.

  Deze sterke, sierlijke bloem staat symbool voor een gewaardeerde vriendschap. Zeker in China is deze bloem hierom enorm populair.

  Video

  Verzorging

  De meeste Cymbidiums zullen verkocht worden in een plastic hoes. Verwijder deze voorzichtig. Snij vervolgens met een scherp mes een klein stukje van de steel af en zet de bloem in een goede, stevige vaas. Gevuld met lauw/warm water.

  Het is niet nodig om snijbloemenvoedsel te gebruiken.

  Vermijd aanraking met het stempelkapje. Deze is zeer gevoelig, bij beschadiging zal de bloem sneller verwelken.

  Zet de bloem op een tocht- en zonvrije plaats.

  Image

  Kalender

  Beschikbaar van 1 januari t/m 14 februari 2018.

  Vbn code: 118031

  De kweker en zijn product

  Cymbidiumkwekerij René van Eijk is gevestigd op twee locaties met een totale oppervlakte van 35.000m2. Samen verzorgen ze de productie van 375.000 takken Cymbidiums per jaar. Het bedrijf is gespecialiseerd in het kweken van grootbloemige Cymbidium (orchidee) als snijbloem. Ze bedienen hun klanten graag op maat. Flexibiliteit en betrouwbaarheid is voor dit bedrijf een belangrijk uitgangspunt.

  Voor het kweken van de Cymbidium gebruikt René van Eijk de nieuwste technieken. Het milieu wordt gespaard door insecten biologisch te bestrijden en het afvalwater wordt gezuiverd en zoveel mogelijk hergebruikt.

  Naast hun productie van de snij- Cymbidium heeft René van Eijk ook een eigen veredelingsprogramma. Elk jaar worden er nieuwe kruisingen gemaakt. Deze worden geselecteerd op kleur, productie, betrouwbaarheid, bladlengte en algehele kwaliteit. Als een product aan al deze criteria voldoet, wordt dit soort in het assortiment opgenomen en kan het in de markt gezet worden.

  In de spotlight van het podium deze week: Cymbidium Victoria. Dit is een kruising van de Brownie en de Tracey Red Away. Hierdoor is er een unieke tussenkleur ontstaan die erg mooi te combineren is, ook nog eens goed houdbaar is. De bloem is zeer geschikt voor bruidswerk! Zeker als je eens iets anders wilt dan het standaard witte bruidsboeket.

  Dit jaar heeft René van Eijk zo’n 250 variëteiten tot zijn beschikking. Ze gaan zelfs uitbreiden zodat het er volgend jaar meer zijn!

  Logo Rene van Eijk

   

  FloraPodium, 24 januari 2018

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube