Florapodium

en nl

  Deze maand bij FloraPodium

  Caladium Praetermissum 'Hilo Beauty'

  Kalender

  De Hilo beauty is beschikbaar van eind april tot eind september.

  Image

  In de schijnwerpers

  FloraPodium is niet alleen op zoek naar exclusieve bloemen, ook bijzondere planten verdienen een plekje in de spotlights van het podium. En voor bijzondere planten zijn we bij Richplant aan het goede adres. We kregen een leuke en leerzame rondleiding van Patrick, die ons kennis liet maken met de meest mooie planten.

   

  Hobbyist

  Eigenaar Richard Scheffers is een echte hobbyist, zoals Patrick lachend vertelt. Het telen van mooie planten is zijn passie en geen uitdaging is gek genoeg. Tijdens onze tour door de kas, was hij druk in de weer met een gieter en het verzorgen van zijn ‘kindjes’. Een kweker met gevoel voor zijn teelt en die met passie zijn producten verzorgt, daar kunnen alleen maar mooie kwalitatief hoogwaardige producten uit voortkomen.

   

  Caladium Praetermissum 'Hilo Beauty'

  Drie jaar geleden is de Hilo Beauty ontdekt en dit is echt een mooie toevoeging voor het assortiment van Richplant. Deze Caladium viel op door de bijzondere kleurtekening van het blad. De Hilo Beauty heeft een prachtig donker gekleurd blad, met mooie donkere nerven, maar met een lichtgroene tekening in het blad. Geen enkel blad is hetzelfde! In de huidige trend, waarbij bijzondere groene planten ontzettend populair zijn, mag dit soort niet ontbreken!

  logo richplant

  Verzorging

  De Caladium is een tropische plant. Ze wil graag op een lichte plek staan, maar niet vol in de zon. De kans dat het blad verbrandt is dan vrij groot. Een temperatuur van 17-22 graden Celsius is de ideale temperatuur. Als ze eenmaal een klap van de kou hebben gehad, komt het vaak niet meer goed. Ze houden van een vochtige omgeving, het is belangrijk dat ze af en toe even gesproeid worden. Laat de kluit niet uitdrogen, geef daarom regelmatig water! Ze wil graag 2x per maand wat extra plantenvoeding hebben. In de wintermaanden is 1x per maand genoeg!

  Image
  Image
  Image

  De teelt

  Richplant heeft zich gespecialiseerd in het kleinschalig telen van meerdere producten. De kruidenierswinkel tussen de supermarkten; bijzonder groen en bijzonder bloeiend is hun motto!

  Hoogwaardige kwaliteit producten leveren gaat boven alles. En dat begint bij de Caladium al bij het poten van de knollen. Waar de meeste kwekers één knol per pot poten, start Richplant al met het poten van twee Caladium knollen in een pot. Op deze manier groeit er een mooie compacte, volle plant. Het is afhankelijk van de hoeveelheid licht en de warmte hoe snel de plant groeit. In eerste instantie worden de planten dicht bij elkaar gezet, met een hoge luchtvochtigheid, waardoor er een goede wortelbasis ontstaat. 

  Daarna kunnen de planten wijder gezet worden in ander klimaat, waar de plant rustig verder groeit. De derde fase is de ‘verkoopstand’. Hier worden de planten neergezet die klaar zijn voor de verkoop. 

   

  MPS

  Richplant is modern en flexibel ingericht. Het streven is om jaarrond een verrassend, uitgebreid assortiment bloeiende en groene planten te leveren. Het bedrijf is MPS-GAP, MPS-SQ (Socially Qualified), MPS-Q (Quality) en GRASP gecertificeerd. Ook is Richplant aangesloten bij Decorum Company, die garant staat voor levering van groene en bloeiende planten en bloemen van de hoogste kwaliteit.   

   
   
  FloraPodium, 21 april 2022

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube