Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  Bouvardia 'White Sensation'

  Kalender

  De Bouvardia 'White Sensation' is jaarrond verkrijgbaar.

  Image
  Image

  In de schijnwerpers

  Tijdens de Trade Fair in november 2019 introduceerde Jaap vreeken, van Vreeken Bouvardia, zijn nieuwe spierwitte Bouvardia. Een nieuw soort, met een enorm hoge potentie in de niche markt. Een goede reden voor het FloraPodium om opnieuw een bezoek te brengen aan deze enthousiaste kweker. Deze week in de spotlights; Bouvardia ‘White Sensation’.

   

  Familiebedrijf

  Vreeken Bouvardia, een echte Bouvardia familie in hart en nieren. Jaap, de vierde generatie, teelt samen met vader Krijn al 30 jaar deze verrassende, veelzijdige bloem. Passie, vakmanschap en de wens van de klant is hun drijfveer.

   

  White Sensation

  Jaap is vooruitstrevend en altijd op zoek naar iets nieuws. De White Sensation is oorspronkelijk een potplanten ras dat hij toevallig tegen kwam. De langere lengte van de stelen wekte bij Jaap direct nieuwsgierigheid. Hij besloot het soort te testen op de kwekerij en dit pakte verassend goed uit.

  White Sensation is een enkelbloemige Bouvardia, die zich kenmerkt door haar grote schermen. Door de open structuur van de schermen hebben alle enkele bloemen de ruimte om volledig open te komen tot een bloem van maar liefst 2,5 centimeter.

  De White Sensation wordt rijper geoogst. De steel krijgt hierdoor meer voeding mee van de plant en dit komt de houdbaarheid absoluut ten goede.

   

  Valentijn

  Vanwege de grootte van de bloem, mag de Bouvardia echt wel gezien worden. Dit soort hoeft niet meer als vuller weggezet te worden. Door haar spierwitte bloemen is ze een ware eyecatcher in een boeket en geeft ze een mooi contrast bij de klassieke rode Valentijnroos. Deze prachtige, uniek gevormde delicate bloemen, openen zich een voor een op de vaas. Dit is heel goed terug te vertalen naar een prille verliefdheid, die zich ontwikkelt naar een gepassioneerde relatie. Een romantisch verhaal van een lieflijke bloem, voor een romantische dag.

   

  Verzorging

  De Bouvardia drinkt heel veel! De bloem kan op oase verwerkt worden, maar omdat ze zoveel drinken, komen ze op oase snel water te kort. Als ze niet te lang in oase hoeven blijven, zoals bijvoorbeeld met rouwarrangementen, blijft de Bouvardia vaak heel mooi. Moet de bloem langer mooi blijven, is het héél belangrijk dat de oase heel nat gehouden wordt.

  Ook op de vaas drinkt de Bouvardia veel, hou het waterniveau ook hier goed in de gaten.

  Snij de steel schuin af met een schoon, scherp mes. Verwijder de onderste bladeren van de steel, zorg dat de bladeren niet in contact komen met water. Gebruik een schone vaas met koud water en de juiste concentratie snijbloemenvoedsel. Meng het voedsel goed door het water.

  Snijbloemenvoedsel is onmisbaar bij de Bouvardia!!!

  Vermijd direct zonlicht en tocht.

   

  jaap vreeken

  De teelt

  De Bouvardia’s van Vreeken onderscheiden zich door topkwaliteit en uitstekende houdbaarheid. Jaap wil zich nog meer gaan richten op exclusiviteit en niche soorten. Door nóg meer samen te werken met bloemisten en groothandelaren wil Jaap zich nóg meer onderscheiden van de massa. Jaap is overgestapt van teeltzakken naar struiken in pot, die verdeeld staan in de teeltgoten. Hierdoor kan regelmatig het gewas snel vervangen worden. Hierdoor kan hij snel en goed op de markt inspelen.

   

  Van stek naar bloem

  De Bouvardia is afkomstig uit de subtropische gebieden van Noord- en Midden Amerika, voornamelijk Mexico. De Bouvardia is een zogenaamde ‘korte dag’ plant. Dat houdt in dat de bloemknop zich ontwikkelt als er minder dan 12 uur licht is. Door de kassen te verduisteren en te verlichten, wordt de daglengte beïnvloed.

  Als de stek in de kas komt, krijgt de plant de eerste vijf weken ongeveer 18 uur per dag veel licht. Hierdoor maakt de plant blad en steel aan.

  Na deze vijf weken wordt het aantal uur teruggebracht naar minder dan 12 uur per dag. Dit zorgt ervoor dat de plant de knop aanmaakt. De plant heeft opnieuw een week of vijf nodig voordat ze geoogst kunnen worden.

  Het bed wordt in een week tijd leeg gesneden. Hierna wordt de struik teruggesnoeid en begint het hele proces weer opnieuw.

  De struik zal tussen de twee en drie jaar vervangen worden.

   

  MPS-A

  Vreeken Bouvardia is aangesloten bij het Milieu Project Sierteeld en is MPS-A  gekwalificeerd. Vreeken maakt zoveel mogelijk gebruik van biologische gewasbescherming en hergebruikt het water dat aan de planten wordt gegeven. Vreeken vindt zorg voor het milieu belangrijk en is steeds op zoek naar nieuwe duurzame ontwikkelingen die toegepast kunnen worden in hun kwekerij.

   

  FloraPodium, 23 januari 2020

  Image
  Image

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube