Florapodium

en nl

  Borst Bloembollen

  Image

  Borst Bloembollen heeft een prachtig bedrijf in Obdam. Op ruim 215 hectaren produceren zij veel verschillende soorten tulpen.
  De tulpen worden geteeld in West-Friesland, Zuid- & Oost Flevoland, Noord Oostpolder Flevoland, Nieuw Zeeland en Chili.
  Borst specialiseert zich in exclusieve soorten en flexibiliteit. Per broeiseizoen worden er ongeveer 210 verschillende cultivars gebroeid.

  Het broeizoen is lang door het telen van bollen in zowel Nederland als het Zuidelijk Halfrond. Het seizoen loopt daardoor jaarlijks van eind september tot en met begin mei. In de broeierij worden er jaarlijks circa 40 miljoen tulpenbloemen geproduceerd, een indrukwekkend aantal!
  Het grootste deel van de cultivars zijn exclusieve tulpen van een hoge kwaliteit. Ze broeien cultivars met goede en sterke eigenschappen. Het assortiment is heel divers, zo hebben ze gefranjerde (crispa), parkiet (parrot), kroontjes (crown) en dubbele (pioen)tulpen.

  Tulpen kweken en tulpenbollen vermeerderen zit in hun bloed. Omstreeks 1910 is het bedrijf opgericht door Jaap Borst die toen alleen groenten verbouwde. Vanaf 1946 richtten ze zich specifiek op tulpen en zijn ze uitgegroeid tot een zeer uitgebreid en veelomvattend tulpenbedrijf. Vermeerderen en introduceren van nieuwe exclusieve tulpen en cultivars is hun specialisme.

  borst

  Hawaii

  Image
  Image

  Buckingham

  Image
  Image

  San Luiz

  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube