Florapodium

en nl

  Blog #5 Consumentenonderzoek

  Op 23 mei vond het festival Goed Groen plaats op de Aeres MBO en VMBO school in Velp. Binnen in het schoolgebouw werd er fantastisch bloemwerk tentoongesteld en op het buitenterrein vond een gemoedelijk festival plaats met live muziek, verkoopkraampjes en heerlijk eten en drinken! Marit en ik waren ook present en presenteerden het FloraPodium op onze eigen marktkraam.

  “Verkopen jullie de bloemen ook?” was de veel gestelde vraag. “Nee meneer, wij verkopen alleen het verhaal.” was ons veelgebruikte antwoord. “Alleen het verhaal? Dat snappen wij niet. Dan sta je hier met zulke mooie bloemen, verkoop je ze niet!” Wij hebben urenlang op het festival gepraat over de Nederlandse kwekers die vertegenwoordigd waren op onze marktkraam. We hebben studenten, consumenten, bloemisten en groothandelaren gesproken. Dit was een perfecte kans voor een uitgebreid marktonderzoek! Wij zijn altijd zo benieuwd wat de consument vindt van al die verhalen. Vinden ze de producten nou meer waard omdat er een mooi verhaal bij verteld wordt?

  We hebben een aantal leuke discussies aan onze marktkraam gevoerd. Voor een bepaalde groep mensen is een bloem nou eenmaal ‘gewoon’ een bloem maar voor een groot deel van de bezoekers  spelen bloemen een belangrijke rol in het leven. Precies díe doelgroep stond minutenlang stil naar alle bloemen te kijken en de verhalen te lezen. Precies zíj vonden deze producten veel meer waard nadat zij de verhalen achter de soorten hadden gehoord. Een orchidee die er één jaar voor nodig heeft om te gaan bloeien, pioenen die in de buitenlucht geteeld worden, de Rose Lilies zonder stuifmeeldraden, Scadoxus die op een poederkwast lijkt: verhalen genoeg! En allemaal in Nederland geteeld!

  Bij FloraPodium worden wij iedere week verrast door de kwekersbezoeken en bijzondere verhalen. Wij worden enthousiast en proberen het verhaal op de best mogelijke wijze over te brengen op alle doelgroepen. Gelukkig kwamen wij erachter dat wij niet de enigen zijn die zó enthousiast worden van al die bijzondere verhalen.


  Lynn Dumoulin, 28 mei 2019

  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube