Florapodium

en nl

  Blog #10 Salix

  Salix is een zeer rijk bloeiende wilg met katjes in zilver-wit (Salix MAGICAL Silver) of roze (Salix MAGICAL Pink Cushion) en bloeit in de late winter tot het vroege voorjaar. De katjes zijn de bloeiwijze van de wilg en ze groeien uit de zijknoppen van een éénjarige twijg.

  Wist je dat de naam ‘katje’ komt van de fluwelen zachtheid die doet denken aan de vacht van een kat? De katjes zijn de zaadjes van de wilg. Zo kan de wind voor de verspreiding van de pluizige zaden zorgen. Het stuifmeel op de katjes speelt een zeer belangrijke rol als voedingsbron voor wilde bijen.

  De wilg is een pioniersplant, dit houdt in dat deze soort zich een (bijna) leeg gebied eigen maakt waar het niet eerder voorkwam. De wilg voelt zich vooral erg thuis langs rivieren of op de grens van land en water. De wortels zorgen dan voor een luchtige grond en door de humusvorming van zijn afval, wordt de grond geschikt voor andere soorten die volgen, zoals de es of de eik.

  En hoe leuk is het om katjes in bloemwerk toe te passen? Zo maak je in een boeket met een paar takken al een prachtig seizoensboeket. Maar heeft u ook wel eens gedacht aan een monoboeket met katjes? Wat een weelderige uitstraling geeft dat! En in een prachtig bloemwerk geven ze net die prachtige touch. Zowel qua gevoel als qua uitstraling. Op de foto ziet u een van de toepassingsmogelijkheden. Ik ben fan!

   

  Kitty de Bruyn, Kolster bv

   
  FloraPodium, 22 maart 2021
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube