Florapodium

en nl

  Antirrhinum butterfly

  FloraPodium is er om vakspecialisten te verbinden, inspireren en verrassen door het showcasen van exclusieve bijzondere sierteeltproducten. Als een kweker iets speciaals heeft, dan willen we dat graag laten zien aan de sector.

  Kweker van der Ende zette dit jaar een nieuw soort leeuwenbek in de markt. En niet zomaar een nieuw soort. Zij teelden dit jaar de Antirrhinum butterfly, een leeuwenbek met een gevulde dubbele bloem, experimenteel en nog met een ‘werknaam’. Martijn van der Ende vertelde ons er meer over. 

  De hoofdteelt van Van der Ende is de amaryllis, een product dat echt seizoensgebonden is. In de maanden dat zij geen Amaryllis leveren, produceert het bedrijf Antirrhinum, beter bekend als leeuwenbek. Dit jaar hebben ze voor het eerst een dubbele in het assortiment; de Antirrhinum Butterfly, in de kleur roze en wit. Heel kleinschalig nog, kort beschikbaar en eigenlijk meer bedoeld  als experiment om te bekijken hoe het product ontvangen wordt door de markt.

  Martijn was heel enthousiast over het product. Hij vindt het leuk om wat anders te doen dan de massa. Niet alleen met de Amaryllis teelt, maar ook met de leeuwenbekken. Zij willen graag exclusieve producten telen voor de bloemist, zodat zij zich kunnen blijven onderscheiden.  

  Tim Grosscurt is productmanager snijbloemen bij de Japanse veredelaar Sakata, die de Butterfly veredeld heeft. Ook hij vertelt heel enthousiast over de Butterfly. “Het product is compleet nieuw, er is nog niks vergelijkbaars in de markt. Het is echt een high end product met een mooie lengte van minimaal 80 cm. Dit leent zich heel goed om te verwerken in grote stukken of mooie veldboeketten.” Het is echt een niche product, geschikt voor het hogere segment.

  Ondanks dat het niet meer beschikbaar is, willen we dit toch graag laten zien aan de markt. Tim vertelt dat dit jaar een soort kennismakingsjaar was. Het product heeft een grote potentie, volgend jaar gaan we er zeer waarschijnlijk meer van zien en zullen de witte en roze variant in grotere aantallen beschikbaar zijn!

   

  FloraPodium, 22 juni 2020

  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us