Florapodium

en nl

  Slijkerman Kalanchoë

  Een paar weken geleden hebben we uitgebreid kennis mogen maken met de prachtige Kalanchoë Soraya serie van kweker Hofland Freesia. Maar waar komt dit prachtige product vandaan? We gingen op bezoek bij kweker en veredelaar Stefan Slijkerman, die ons meenam in de kraamkamer van de meest mooie Kalanchoë soorten.

   

  Slijkerman Kalanchoë

  Het bedrijf Slijkerman bestaat al meer dan 75 jaar. Van origine werden er groente en potchrysanten geteeld, veertig jaar geleden werden de eerste Kalanchoës geïntroduceerd. Slijkerman Kalanchoë heeft zich gespecialiseerd in het veredelen en kweken van bijzondere soorten Kalanchoë. Soorten waarmee een bloemist of tuincentrum zich kan onderscheiden van de massa. We werden overweldigd door de hoeveelheid soorten en kleuren die Stefan ons liet zien. Wat een enorm palet aan kleur en vormen hebben deze planten in zich. Maar niet alleen een bijzondere kleur of vorm speelt een rol in de veredeling, maar ook houdbaarheid van het product staat hoog in het vaandel bij Slijkerman. De soorten die veredeld worden, worden uitgebreid getest op houdbaarheid, zodat een bloemist of tuincentrum de beste kwaliteit kan leveren aan de consument. Slijkerman teelt en veredelt Kalanchoë voor binnen, maar ook soorten die goed buiten kunnen staan en maar liefst 20 tot 22 weken bloeien!

   

  Kalanchoë als snijbloem

  In 2014 stapte Stefan in het huwelijksbootje. Als Kalanchoë veredelaar wilde hij natuurlijk heel graag zijn eigen bloemen terug zien in het bruidsboeket en de aankleding. Zijn arrangeur riep tijdens het werk lachend dat een beetje meer lengte van de bloemen wel handig zou zijn en dáár zag Stefan een gat in de markt.

  Na zijn witte broodsweken wilde Stefan zijn ideeën uitwerken en ging aan de slag. Terug naar de oude genetica van de Kalanchoë uit het wild, terug naar de oldschool soorten die het in zich hebben om lange, strekkende bloemen te geven. Vol enthousiasme stortte hij zich op zijn nieuwe doel! En met succes! Vier jaar later kon hij de eerste snij-Kalanchoës in de markt zetten. Net als bij de planten hecht Stefan enorm grote waarde aan houdbaarheid en kwaliteit van het product. De snij-Kalanchoë wordt dan ook uitgebreid getest. Niet alleen op houdbaarheid, maar ook met verschillende bloemen, om te kijken of de producten samen gaan. Acht jaar na zijn bruiloft kan Stefan een prachtig assortiment Kalanchoës als snijbloem aanbieden. De Kalanchoë Soraya serie is chique, sterk, heeft mooie lange stelen, is onderscheidend en kan heel goed gebruikt worden voor bruiloften en of evenementen. Precies dié aanvulling voor de markt, waarmee zijn hele idee begonnen is.

   

  FloraPodium, 16 juni 2022

  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube