Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

   ROOTLESS

   

  Kalender

  ROOTLESS is het hele jaar beschikbaar. 

  Image
  Image
  Image

  In de schijnwerpers

  Een aantal weken geleden kwamen we in contact met de enthousiaste Demi Ammerlaan. Zij is werkzaam in het bedrijf OVATA, waar Echeveria’s, Crassula’s en Aloë’s geteeld worden. Demi is jong, zit vol ideeën en ziet veel mogelijkheden met deze succulenten. Naast haar marketing baan bij OVATA heeft zij haar eigen bedrijf gestart; Aloe Demi! Met het nieuwe merk “ROOTLESS” wil ze de markt veroveren door snij-echeveria in een modern jasje te steken.

   

  OVATA

  De vader van Demi, Hans Ammerlaan, heeft het bedrijf OVATA opgericht. Op 7-jarige leeftijd kreeg hij een Crassula ovata stekje en het was liefde op het eerste gezicht. Hans ontdekte hoe hij zijn geliefde plantje kon vermeerderen en al snel kon hij als kleine jongen, als een echte marktman, de deuren langs met zijn kruiwagen om zijn zelf gestekte plantjes te verkopen. Hij kreeg een eigen stukje kas in de tuin van zijn vader, waar hij zijn plantjes kon telen. Terwijl hij nog op de middelbare tuinbouwschool zat, had Hans zijn eerste werknemer al in dienst; Rob de Vroed! Rob is vandaag de dag nog steeds werkzaam bij het bedrijf OVATA.

   

  Pure succulents

  Demi is grootgebracht op het bedrijf van vader Hans. Na haar studie commerciële economie is ze in het bedrijf gestapt, waar ze de marketing onder haar hoede heeft genomen. Het bedrijf OVATA teelt succulenten waaronder Echeveria’s, Crassula’s, Aloë, maar ook Aloë vera planten onder de merknaam Pure succulents.

   

  Aloe Demi

  Ondanks de verschillende merken en keramiekconcepten die OVATA levert, vond Demi dat er nóg meer mogelijkheden zijn met succulenten. Sinds begin dit jaar heeft ze naast haar baan bij OVATA haar eigen bedrijf opgezet; Aloe Demi. De naam komt van de door OVATA veredelde Aloë rauhii ‘Demi’. Demi zit vol ideeën en wil dit ‘ouderwetse’ plantje niet alleen onder een modern label in de markt zetten, maar ook echt op alle manieren aantrekkelijk maken voor de nieuwe moderne generatie. In de toekomst ziet Demi de combinatie met OVATA en Aloe Demi goed samen werken. Bij OVATA vanuit plantkwaliteit, continuïteit en duurzaamheid een pull-strategie richting de klanten en Aloe Demi als creatief extraatje in de markt. 

  TRULY

  Het merk TRULY staat voor ‘waarheid’, ‘echt’, ‘puur’ en verwijst daarmee weer naar ‘Pure succulents’. Onder dit label verkoopt Demi mooie, grote, luxe en vooral modern opgemaakte schalen en plantenbakken van de Echeveria ’s, Crassula’s en Aloë. 

  ROOTLESS

  Snij-echeveria is nog niet zo heel bekend in de snijbloemenmarkt. Volgens Demi is er nog zoveel meer uit te halen. Ze passen juist heel goed binnen de huidige trend.

  Daarom heeft Demi het merk ‘ROOTLESS’’ in de markt gezet. Een label waarmee ze de snij-echeveria veel meer bekendheid wil geven in de snijbloemenmarkt, maar ook als consumentenmerk wil neerzetten. Niet alleen als handelsmerk, maar ‘ROOTLESS’ moet een naam worden die wereldwijd gebruikt gaat worden en herkenning gaat geven aan het product.

   

  Eindeloos veel mogelijkheden

  ‘’Met onze ontwerpen spelen we in op de veranderende markt. De consument is bewuster dan ooit, heeft zijn of haar eigen stijl en voorkeur. En dat biedt nieuwe kansen voor succulenten.‘’ ROOTLESS is sterk, decoratief en past heel goed in onze huidige levensstijl; ze hebben namelijk geen verzorging nodig.

  De arrangementen kunnen online verstuurd worden. Demi heeft allemaal cadeau concepten bedacht die ontzettend leuk zijn om weg te geven. Arrangementen in een schaal, hangend of in combinatie met een kaars. Daarnaast is ROOTLESS heel geschikt als tafel decoratie bij evenementen. De bloemen zijn laag, waardoor je er makkelijk overheen kijkt. Ook in boeketten kan ROOTLESS heel mooi verwerkt worden. De bloemen zijn ontzettend sterk en kunnen als de andere bloemen uitgebloeid zijn weer als decoratie gebruikt worden.

  Ook in de populaire ‘vintage’ of ‘bohemian’ bruiloftsthema’s passen de verschillende kleuren van de ‘ROOTLESS’ echeveria’s ontzettend goed.

   

  Lange houdbaarheid

  ROOTLESS blijft maanden lang mooi. Een heel groot voordeel van deze snijbloem is dat je er niks aan hoeft te doen. De energie die de bloem nodig heeft, heeft de bloem opgeslagen in het blad. De bloem haalt haar energie uit de onderste bladeren. Elke keer een blad, net zo lang tot de kern overblijft. En hoe lang dat duurt? Dat hangt af van het soort en de grootte van de bloem.

   

  Aloe Demi 1 van 37

  De teelt

  De teeltkwaliteit van OVATA is heel belangrijk. OVATA veredelt zelf, 70% van hun assortiment is beschermd. OVATA kan daarmee een uniek assortiment aanbieden door de vele verschillende kleuren en vormen Pure succulents die het bedrijf teelt.

   

  Pure succulents

  De succulenten van OVATA worden vermarkt onder de drie merknamen:

  PEARLS

  ‘Shines like a pearl’. Van oorsprong groeien deze succulenten in Mexico, waar het maar één keer per jaar regent. De plant haalt het vocht uit de dauw die ze verzameld in de kern van de plant. Zodra het eerste licht op de plant valt, geeft deze dauw een parelachtige twinkeling op het blad. Deze druppels zijn als parels op de Echeveria.

  WOODS

  ‘Grow your own tree’. Crassula zijn echte overlevers die uitgroeien tot een boom, maar dan in het klein. Een Crassula  kan groeien tot maximaal 3 meter hoog, dan is die wel 100 jaar oud. Deze serie past heel goed in de huidige groene trend. 

  ROCKS

  ‘Hard as a rock’. De succulenten die binnen deze serie passen kenmerken zich door hun harde, puntige bladeren en groeien op verschillende plekken in de wereld; Mexico, Madagascar en Zuid Afrika. De naam zegt het al, dit zijn de sterkste onder de succulenten.

   

  Telen in harmonie met de natuur

  OVATA teelt nagenoeg biologisch en heeft een speciaal teeltsysteem waardoor de planten optimaal van kwaliteit zijn. Via het eb- en vloedsysteem en het telen in harmonie met de natuur kunnen er geen vlekken op het blad komen. De natuurlijke waslaag wordt intact houden doordat er niet wordt gespoten, maar onderlangs water wordt gegeven.

  Een van de bijzonderheden in het teeltsysteem is de ‘Water Life Cycle’. Dit is een 100% gesloten watersysteem geïnspireerd uit de koikarper industrie en de waterzuivering. Het gebruikte water wordt gefilterd, waarna er goede bacteriën aan toegevoegd worden die de schadelijke stoffen uit het water halen, maar de goede stoffen ín het water laten; ‘’the good eats the bad’’. De speciale waterval zorgt voor een optimale vitalisering van het water voordat het water weer opnieuw aan de planten gegeven wordt.

  De plant neemt dit vitale water veel beter op dan gewoon gietwater. Dit komt ten goede aan de kwaliteit van de plant. De plant groeit hierdoor beter, de kleur is intenser en de plant is sterker. De consument heeft op deze manier nóg langer plezier van de producten die OVATA levert.

   

  logo ovata

   

  FloraPodium, 18 maart 2021

  Image
  Image
  Image

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube