Florapodium

en nl

  Deze week bij Florapodium

  Ranunculus 'Butterfly'

  Image

  Oorsprong

  De Ranonkel Butterfly is een volledig nieuw soort dat ontstaan is in Japan. Wij kennen allemaal de gevulde ranonkel, maar van origine is dit bloemetje enkelbladig. Eigenlijk gaan we met de Butterfly weer terug naar de genen van de eerste botanische ranonkel.

  Het unieke van deze ranonkel is toch wel de vorm. De Butterfly heeft zeven tot twaalf bloemen per steel en veel meer bloemblad dan de “gewone” ranonkel. De bloemblaadjes hebben een laagje wax, waardoor ze een mooie glans hebben en de bloemen lang mee gaan. Hierdoor kan de consument extra lang genieten van dit leuke voorjaarsbloemetje.

  De Ranonkel Butterfly is heel goed te gebruiken in een veldboeket die tegenwoordig erg geliefd zijn.

  Ranonkel Butterfly wordt vermeerderd door weefselkweek. Er zijn verschillende manieren van weefselkweek. Maar in het kort gezegd komt het er op neer dat je plantencellen of een stekje van de plant laat groeien op een uitgekiemde voedingsbodem en daaruit nieuwe scheuten laat ontstaan. Omdat dit in een laboratorium gebeurt kan men veel sneller vermeerderen dan dat dit in de natuur mogelijk zou zijn.Wel is het van belang dat er heel steriel gewerkt wordt. Als hier bacteriën bijkomen, is de kans groot dat het nieuwe plantje gaat rotten.

  Video

  Verzorging

  Ranonkel Butterfly is een hele sterke bloem. Met de juiste verzorging kunt u zeker twee weken genieten van deze frisse voorjaarsbloem.

  Gebruik een schone vaas en vul deze met een klein laagje schoon water en snijbloemenvoedsel.

  De ranonkel is erg gevoelig voor bacteriën, het is daarom beter om de vaas niet te vol te doen, maar liever een klein laagje en elke dag schoon water bijvullen.

  Snij een klein stukje van de steel af, met een scherp en schoon mes, voordat u ze in het water zet.

  Zet een de rankonkels op een koele plek, vermijd direct zonlicht.

  Image

  Kalender

  Beschikbaar: november t/m mei

  Italië: november tot februari
  Portugal: januari tot en met half maart
  Nederland: maart tot en met mei

  Lengte: 50 cm

  Vbn code:
  Ran butterfly Phytalos 118292
  Ran butterfly Minoan 118293
  Ran butterfly Hades 118294
  Ran butterfly Ariadne 118306

  Barendsen kleurcode:
  Ran butterfly Phytalos: 109 citroengeel
  Ran butterfly Minoan: 150 pasteloranje
  Ran butterfly Hades: 1807 robijnrood
  Ran butterfly Ariadne: 2 licht geel

  De kweker en zijn product

  De ranonkel Butterfly wordt momenteel pas in drie landen geteeld. In Italië, Portugal en Nederland. Het voordeel van de teelt in verschillende landen is, is dat het productieseizoen langer is. De productie begint in Italië, vervolgens Portugal en daarna in Nederland.

  Monarch Flowers is de Nederlandse kweker van de Ranunculus Butterfly serie. Monarch Flowers is gevestigd in ’s-Gravenzande met drie tuinen en met één tuin in Hoek van Holland.

  In oktober worden de plantjes gepoot vanuit weefselkweek. Ranonkel is een vorstvrije, koude teelt. Het doel is om de plant rustig op te kweken waardoor de kwaliteit optimaal is. In maart zijn de eerste bloemen rijp genoeg om gesneden te worden.

  De productie gaat door tot half mei. Hierna wordt de temperatuur te hoog en krijgen de planten te veel daglicht. De planten worden gerooid en gaat de plant in rust.

  In oktober zou de knol opnieuw gepoot kunnen worden, zodat het proces opnieuw kan beginnen.

  cropped Monarch Flowers logo 1

   

  FloraPodium, 14 februari 2018

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube