Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Phloxen

  Kwekerij Hogenboom Phloxen

  Phloxen zijn niet alleen heel geliefd in de tuin, ook als snijbloem wordt deze bloem steeds populairder. Waar Phloxen voorheen voornamelijk als vuller werd gebruikt in boeketten, wordt ze steeds meer als volwaardige bloem gezien. En terecht! De afgelopen jaren is het assortiment enorm uitgebreid en zijn de bestaande rassen verbeterd in bloemgrootte en in houdbaarheid!

   

  Hogenboom Phloxen

  Hogenboom Phloxen is al jaren gespecialiseerd in het veredelen en telen van Phloxen. Samen met zijn vader teelt Jeroen hoogwaardige kwaliteit Phloxen in Kenia en Nederland. De insteek van Hogenboom Phloxen is een hoogwaardige kwaliteit Phloxen te leveren in de lengtes 50 en 65 cm. Andere lengtes is mogelijk in overleg. Afhankelijk van het weer en de groei is het mogelijk om (in overleg) sommige soorten in lengte 80/100cm te leveren. Jeroen denkt mee met zijn klanten en wil mee met de vraag uit de markt. Waar de meeste kwekers de Phloxen bossen met 25 of 50 stelen, onderscheidt Hogenboom Phloxen zich door bosjes te maken van 10 stelen (5 bossen in een fust). Dit is veel werkbaarder voor groothandelaren en bloemisten die kleinere aantallen willen verkopen.

   

  Kenia

  Sinds drie jaar is Hogenboom Phloxen, behalve in Nederland, ook actief in Kenia! In samenwerking met Geert Rooijakkers van het Keniaanse bedrijf Africalla is Jeroen twee jaar geleden gestart met de eerste productie. De productiepiek in Kenia ligt in de maanden november tot mei, dit sluit heel mooi aan met de teelt in Nederland, die in mei van start gaat. In Kenia worden de vier soorten Crissy, Snowy, Tracy en Sweet Lexy jaarrond geteeld.

   

  Veredeling

  Jeroen veredelt zelf en voorziet zichzelf van zijn plantmateriaal. De laatste jaren heeft Jeroen zich vooral gericht op het verbeteren van de soorten; nóg beter vaasleven, betere productie, minder ziekte gevoelig etc. Zo is de ‘Sweet Lexy’, die naar zijn dochter vernoemd is, een vervanger van een ander roze soort. De Sweet Lexy is veel kleurvaster op de vaas dan zijn voorganger.
  “Phloxen zijn dankbare bloemen”, zegt Jeroen. “Het is een sterke bloem met een goede houdbaarheid. Ze kunnen vrij rauw gesneden en verwerkt worden, waarna de bloemen op de vaas één voor één helemaal open komen. Het is een bloem die wat doet op de vaas, je ziet dat er leven in zit.”
  Naast het verbeteren van de huidige soorten is Jeroen achter de schermen ook op zoek gegaan naar nieuwe rassen. Een breder assortiment, ander kleurpalet; vernieuwing voor de markt.

   

  Nieuwe soorten

  Dit jaar introduceert Jeroen drie nieuwe soorten uit Kenia. Hiermee wordt vooral het assortiment vanuit Kenia flink uitgebreid. Jeroen verwacht dat de nieuwe soorten vanaf september/oktober volledig in productie gaan. Phlox is een buitenproduct en daarmee echt afhankelijk van het weer. Het is nooit helemaal exact aan te geven wanneer het product beschikbaar is, maar zodra deze soorten in productie zijn, komen we er op terug. Wordt vervolgd….

   

  FloraPodium, 07 juli 2022

   

  Image
  This image for Image Layouts addon

  Phlox 'Butterfly'

  This image for Image Layouts addon

  Phlox 'Tracy'

  This image for Image Layouts addon

  Phlox 'Danielle'

  This image for Image Layouts addon

  Phlox 'Sweet Lexy'

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube