Florapodium

en nl

   

  Valentijn

   

  Op 14 februari is het Valentijnsdag. Een dag die wereldwijd in het teken staat van de liefde; een dag waarbij geliefden elkaar verrassen met de mooiste bloemen. 

  Bloemen worden al eeuwen lang gebruikt om de liefde te uiten. Bij de romantici onder ons zijn de rozen nog altijd het meest populair. De roos staat symbool voor de liefde! De traditionele rode kleur is over het algemeen nog steeds heel populair al vinden wij dat heel veel mooie andere soorten en kleuren net zo romantisch kunnen zijn.

  Image
  Image

   

  Interplant Roses

   

  Interplant Roses is marktleider op het gebied van trosroosveredeling, maar ze veredelen daarnaast ook kleinschaliger hele mooie enkelbloemige rozen. Manon van ’t Klooster (product promotor) bracht ons vier prachtige soorten die zij speciaal voor de Valentijn had geselecteerd.

   

  Explorer

  Explorer is een grootbloemige rode enkelbloemige roos met een fluweelachtig tintje. Deze roos groeit heel mooi in Ecuador (Zuid Amerika) en komt prachtig open. Voor de traditionele liefhebber heel geschikt voor de Valentijn. Explorer is goed verkrijgbaar in verschillende lengtes.

  Pompeii

  Deze romantische roos is een nieuw soort en alleen nog exclusief verkrijgbaar. Bijzonder is de kleur van Pompeii. Op het eerste oog lijkt het een witte roos met een groenig gloedje op het bloemblad. Manon vertelt dat de meeste rozen met zo’n groen randje in het blad een lang vaasleven hebben. Ook Pompeii is heel goed houdbaar. In het hart kleurt de roos naar oud roze, een mooie romantische vintage kleur. Voor wie iets bijzonders wil met Valentijn is deze magische roos een aanrader.

  Red Trendsetter (tros)

  De mooie dieprode Red Trendsetter is ook nieuw en nog exclusief verkrijgbaar. Een mooie sterke trosroos met grote volle bloemen. Daarbij is deze bloem gevormd als een tuinroos en dat is echt iets unieks in de rode trosrozen.

  Nikita

  Nikita is een hele lieve zachtroze trosroos. Een kleur die altijd geschikt is voor de Valentijn. Nikita is een eenvoudig maar stabiel roosje, ideaal voor bloemisten om te verwerken in romantische boeketten.

  This image for Image Layouts addon
  'Explorer'
  This image for Image Layouts addon
  'Pompeii'
  This image for Image Layouts addon
  'Red Trendsetter'
  This image for Image Layouts addon
  'Nikita'

   

  Rozentest

   

  Een aantal weken voor de Valentijnsperiode testen wij elk jaar een aantal rode rozen soorten voor onze klanten. Onze inkoper Rob selecteert een aantal bekende soorten rode rozen van onze belangrijkste kwekers uit Ecuador, Kenia en Nederland zodat we een goede indruk krijgen van de kwaliteit van deze rozen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat de kwaliteit veel beter is dan 5 à 6 jaar geleden rond deze tijd van het jaar.

  We kunnen als bedrijf hierdoor achter de kwaliteit van de rozen staan die we verkopen aan onze klanten. BELANGRIJK: de test liet overduidelijk zien dat de rozen mét snijbloemenvoedsel langer stonden en beter open kwamen. Gebruik dus altijd snijbloemenvoedsel!

   

  FloraPodium, 02 februari 2021

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us