Florapodium

en nl

  Online vakwedstrijd MBO Bloem

  Een aantal studenten, van verschillende deelnemende scholen in Nederland, hebben meegedaan aan de online vakwedstrijd mbo bloem. FloraPodium mocht voor deze studenten de mysteryboxen met bloemen verzorgen.

   

  De opdracht:

  Maak een frameboeket met daarin heel duidelijk het thema ‘Covid-19 virus’. Dit frame moest uit 70% plantaardig materiaal bestaan! Dit frame mocht al gemaakt worden, voordat de studenten de mysterybox zouden ontvangen. Dit was natuurlijk best spannend voor de studenten, want zij hadden geen idee wat voor bloemen er in deze mysterybox zou zitten.

  Het geheel moest worden gepresenteerd in een filmpje aan de jury en zij zouden deze beoordelen.

  FloraPodium is trots op het resultaat van de studenten! De filmpjes die van de leerlingen hebben mogen ontvangen, delen we graag met jullie!

   

  FloraPodium,  12 April 2021

  Image

  Het verhaal van 2e prijs winnaar Lisanne Potuyt

  Zone College Zwolle

  Het begon eigenlijk allemaal met de voorrondes van de SKILLS HEROERS. Deze had ik gewonnen en zou het zone college vertegenwoordigen op het NK wat op woensdag 24 maart zou plaatsvinden. Al snel kregen alle deelnemers te horen dat dat niet door kon gaan vanwege corona. Na een poosje hoorde ik van een docent dat de docenten van alle deelnemende scholen bij elkaar zijn geweest en hebben een nieuw idee bedacht en of mij dat ook wat leek om dat door te zetten. Dat idee was dat we een opdracht kregen en die mochten presenteren aan de jury door midden van een filmpje.

  Ongeveer anderhalf week voordat het filmpje gemaakt werd kreeg ik de opdracht; een frame boeket met het thema COVID-19. (dit was op een maandag). De volgende dag had ik een inspiratie sessie met een docent en hebben we gekeken wat corona eigenlijk voor mij betekent en wat het met mij gedaan heeft. Zo ben ik gaan schetsen en afbeeldingen gaan verzamelen. Daarna direct aan de slag met het maken van het frame want er was al weer een halve week voorbij toen het plaatje echt compleet was.

  Door middel van 2 ringen heb en kronkelhazelaar heb ik een cocon gemaakt wat eigenlijk representeert hoe wij nu tijdens corona leven. Het frame was klaar en de volgende dag zou er een bedrijf komen om een filmpje van mij te maken. Ik wist de bloemen van te voren niet dus dat was een verrassing toen ik donderdag ochtend op school kwam. Onder andere prachtige Fritilaria’s, Scabiosa, en Viburnum.

  Samen met de jongens die mij filmde hebben we gekeken wat er allemaal in het filmpje moest komen, want we hadden het beoordeling formulier gekregen waar de jury op geen beoordelen. Na 2 uur filmen was mijn boeket helemaal klaar. Vrijdag kreeg ik het filmpje bewerkt en al in mijn mailbox direct naar de jury gestuurd en toen was het afwachten tot woensdag.

  Op woensdag kregen we een link waar alle deelnemers, jury en toeschouwers in een meeting zaten. Alle deelnemers lieten een stukje van hun film zien en vertelde er waar nodig was nog iets over. En rond half 3  kregen we de uitslag. De jury vertelde eerst een stukje over je boeket en daarna wie er op die plek stond. En toen waren allen nog nummer 1 en 2  nog over en ik was nog niet genoemd eerst ook van nummer 1 het verhaaltje verteld en daarna zeiden ze: ‘En nummer 2 is Lisanne Potuyt’ (mijn stukje van de jury: Nummer 2! Lisanne Potuyt).

  Wat een enthousiasme spatte er af bij jou! Je bloemen stonden op de achtergrond al goed voorbereid klaar. Je liet goed zien hoe je je frame had ontwikkelt. De finishing Touch met echeverias  maakte je arrangement compleet. Het arrangement paste goed bij de daar bij gekozen vaas.

  Alle ontwikkelingen die ik deed heb ik gedeeld met mijn volgers. Ik had ze al een week warm gemaakt dat dan eindelijk woensdag om half 5 het filmpje online zou komen. En zo heb ik heel deze ‘wedstrijd’ meegemaakt en beleeft.

  Lisanne is te volgen op instagram!

  Video

  Image

  Het verhaal van 3e Prijs winnaar Michelle Verheij

  MBO LENTIZ Westland

  Vorig jaar november won ik in de voorrondes op mijn school voor The Skills the Finals! Dit betekende dat ik naar het Nederlands Kampioenschap mocht die op 23 maart 2021 plaats zouden vinden!
  Wegens de Corona werd dit gecanceld, wat natuurlijk super jammer was! Ik keek hier heel erg naar uit.
  Gelukkig werd er wel een alternatieve wedstrijd georganiseerd op een Coronaproof manier! We kregen de opdracht om een frame boeket te maken in het thema COVID-19 en hier een video van op te sturen. De bloemen waren nog een verassing, want deze kregen we later pas opgestuurd.
  Ik maakte een frame van bindwire en dik aluminium draad. Hier zaten mondkapjes en injectie spuiten in verwerkt.
  Samen met Jaap Stolze heb ik er een mooie video van gemaakt en ben ik op de derde plaats beland!

  Video

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube