Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  inspiratie-coastulips-41.jpg
  tulipa-foxtrot-coastulip-3.jpg
  sartre.jpg

  Tulpen

  van CoasTulip

   

  CoasTulips is in de afgelopen jaren al een aantal keer voorbijgekomen op het FloraPodium. Helaas kunnen we door Covid restricties even niet op kwekersbezoek. Maar als wij niet naar het product kunnen, dan halen we het product naar ons. Op het FloraPodium staat deze week een prachtig assortiment van CoasTulips.

   

  CoasTulip

  CoasTulip is een samenwerkingsverband van vijf kwekers die tulpen kweken onder het motto ‘samen sta je sterker’. Zij hebben verschillende soorten zware, exclusieve tulpen in de meest mooie en bijzondere kleuren. De 5 CoasTulip bedrijven, Gebr. de Groot & zn, C.P Zoontjes, Jac de Winter & zn, Dolf de Wit & zn en Fa. A&L Duin, telen allemaal een uniek assortiment, zodat de assortimenten van de vijf leden niet met elkaar concurreren. Zo kunnen ze ook voor de klant een veelzijdig assortiment aanbieden. Het zijn allemaal vakmensen met kleine tot middelgrote bedrijven waar nog veel handelingen handmatig worden verricht. Door gebruik te maken van hun eigen papieren verpakking met een eigentijds logo creëren ze herkenbaarheid in de markt.

   

  Telen in de volle grond

  Alle tulpenbollen worden met de hand gepoot. Het is belangrijk dat de bollen rechtop in het zand gaan om een zo goed mogelijk groeiproces te garanderen. Door in de volle grond te telen boots je het échte natuurlijke proces na. Het heeft de tijd om rustig te groeien waardoor je een intensere kleur krijgt en een zwaardere kwaliteit. Alle vijf bedrijven stoken tot een temperatuur van 14 graden. Ze gebruiken allen zwaardere en dikkere bollen om te planten, dus ook het uitgangsmateriaal is al kwalitatief beter.

  Het duurt minimaal drie weken voordat de tulp geworteld heeft en vaststaat in het zand. Het voordeel van zandgrond is dat de wortels diep kunnen wortelen, tot wel 50cm diep. Door dat diepe wortelen kan de plant zijn gang gaan en kan de tulp genoeg kracht meekrijgen.

  De bol moet een koude periode gehad hebben van 9 graden Celsius of kouder. Dit kan buiten in de grond geweest zijn of door middel van een koelcel. Na de koude periode kan de rolkas over het gewas getrokken worden. In de rolkas wordt de temperatuur opgestookt naar 14 graden Celsius, waardoor de tulpen in bloei getrokken kunnen worden.

   

  Stomen

  Bij alle kwekers wordt de grond voor het planten van de bollen gestoomd, waarbij de grond wordt verhit tot 90 graden zodat alle ziektes en schimmels worden verwijderd. Dit is de ideale basis voor een goed groeiproces.

   

  Sartre

  Van al deze prachtige soorten wilden de kwekers graag iets meer vertellen over Tulp Sartre, die vernoemd is naar een filosoof uit Frankrijk. Filosofie betekent liefde voor de wijsheid en dat laat deze strakke en bijzondere tulp zien. Deze tulp heeft een prachtige grote knop, die de kleur rood bij zich draagt, wat als zeer emotionele intense kleur wordt gezien. Rood staat voor verlangen, passie en liefde. Kortom: een dubbele Tulp met dubbel zoveel liefde. Prachtig voor Valentijn, Vrouwendag en voor iedereen die de liefde in huis wil laten bloeien.

   

  FloraPodium, 11 februari 2020

  sartre-5.jpg
  sartre-2.jpg
  sartre-3.jpg
  sartre-sneeuw.jpg
  Tulp 'Fulltime'
  Tulp 'Cambridge'
  Tulp 'Matchmaker'
  Tulp 'Pink Ardour'
  Tulp 'Update'
  Tulp 'Alison Bradley'
  Tulp 'Verona Red Fire'
  Tulp 'Deejay Parrot'
  Tulp 'Bowl of Cream'
  Tulp 'Lingerie'
  Tulp 'Buckingham'
  Tulp 'Icoon'
  Tulp 'Strong Love'
  Tulp 'World Bowl'
  Tulp 'Double Twist'
  Tulp 'Foxtrot'
  inspiratie-coastulips-42.jpg
  inspiratie-coastulips-44.jpg
  inspiratie-coastulips-36.jpg
  inspiratie-coastulips-38.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us