Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Voor FloraPodium staat het jaar 2020 in het teken van de Weddings en Events. Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Seringen Special

   

  Zo vlak voor de kerst, een feest dat we graag vieren met de mensen die ons lief zijn in onze vertrouwde omgeving, willen wij graag wat extra aandacht besteden aan een typisch Aalsmeers product; de seringen. Overal ter wereld zijn er lokale kwekers die seringen telen. Zij oogsten de takken van de struiken wanneer ze daar in het voorjaar van nature bloeien. Deze takken zijn maar een hele korte periode beschikbaar en worden dan via de lokale markt verhandeld.

  Het in bloei trekken van de seringen wordt alleen in Nederland gedaan en dan specifiek in Aalsmeer. Seringen zijn namelijk gebonden aan het Aalsmeerse bovenland, de veenakkers die in de Westeinderplas liggen. Deze grond is zo rijk aan mineralen en organische materie, dat de seringen daar optimaal kunnen groeien. De grond, die om de zoveel jaar met verse bagger uit de Westeinderplas wordt aangevuld is van essentieel belang om een goede fijnmazige wortelstructuur te krijgen. Deze wortels vormen als kluit de basis van een succesvolle bloemtak op een seringenstruik.

  De meeste akkers in Aalsmeer zijn omsloten met water en de de kwekers die hier hun seringenstruiken hebben staan vervoeren hun struiken met de boot van en naar de kwekerij. Het telen van seringen is nog echt ambachtelijk en er zijn veel handelingen nodig voordat je een bloem in handen hebt.

  Het is nu nog vroeg in het seizoen, de meeste kwekers zetten net hun eerste struiken in de kas. Toch kunnen we een aantal gepassioneerde seringentelers voorstellen en hun prachtige producten laten zien!

   

  FloraPodium ,17 december 2020

   

  seringen-special-48.jpg
  seringen-special-38.jpg

  Fa D Weening en Zn Trekheesters

  Frank Weening is de 4e generatie in het familiebedrijf Fa D. Weening en Zn Trekheesters. Vol passie teelt hij samen met zijn ouders verschillende soorten seringen en de prachtige Prunus glandulosa; de heerlijk ruikende amandelbloesem. Frank is perfectionistisch, kwaliteit staat hoog in het vaandel. Zijn producten worden dan ook met zorg uitgekozen.

  seringen-special-9.jpg
  seringen-special-48.jpg
  seringen-special-5.jpg

  Kramer Seringen

  We stellen u voor aan Kees, Helmi , Menno en Erik Kramer van Kramer Seringen (Fa. C. Kramer). Het hele seizoen leveren ze diverse soorten witte, paarse en roze seringen.

  De sering is een ambachtelijk Aalsmeers product wat nog maar door een paar kwekers geteeld wordt. Bij Kramer streven ze naar een continue aanvoer van begin oktober tot half mei.  Het is een tweejarige arbeids-intensieve teelt met het doel om na twee jaar een mooi kwalitatief en houdbaar product aan te voeren.

  Zijn jullie nieuwsgierig geworden kom gerust langs voor een bedrijfsbezoek!

  seringen-special1-2.jpg
  seringen-special-45.jpg
  dark-koster-33-van-53.jpg

  Fa. K. Heeren &Jzn

  De Fa. K. Heeren & Jzn is rond 1675 begonnen onder de naam Heeren Bloodshoofd. Er worden al vele generaties lang bloemen geteeld op de huidige locatie. Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Edwin, René en Marc Heeren. Zij hebben zich gespecialiseerd in het telen van trekheesters, seringen en viburnum (Sneeuwballen), buiten het gebruikelijke seizoen. Op deze manier kunnen zij van oktober tot december seringen aanleveren en viburnum van januari tot half september.

  seringen-special-34.jpg
  seringen-special1-14.jpg
  seringen-special1-7.jpg

  Het Witte Hek

  Kwekerij Het Witte Hek bestaat al 5 generaties lang en wordt gerund door de neven Marco Alderden en Ronald Ceelen. Al sinds 1897 worden er op kwekerij ‘Het Witte Hek’  bloemisterijgewassen gekweekt op het bovenland in Aalsmeer-Oost. Samen met de 3e en de 4e generatie, die nog elke dag meewerken in het bedrijf, wordt er gestreefd naar een mooie en zware kwaliteit bloemen.

  Verschillende variëteiten seringen en viburnums worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gekweekt op de veenakkers tussen de Oosteinderweg en de Ringvaart. De laatste Jaren is de donker paarse cultivar Syringa ‘Dark Koster’ hun specialiteit.

  seringen-special-4.jpg
  seringen-special-26.jpg
  seringen-special-27.jpg

  De Seringen Specialist

  De Seringen Specialist; de naam zegt alles over het gevoel dat kweker Jan ten Hoeve wil uitdragen en hoe hij zichzelf ziet in  ‘Seringenland’. Jan is als ondernemer al meer dan 20 jaar bezig om de seringenteelt zichtbaar te maken voor alle mensen in de bloemenwereld. Seringen komen niet uit grootschalige bloemenfabrieken, maar uit hele kleine specialistische bedrijven. Om juist dat ambacht over te brengen naar het grote publiek, is hij erg actief bezig met sociaal media, tijdschriften en tv-programma’s om zijn verhaal te vertellen. Jan heeft zich gespecialiseerd in het telen van verschillende soorten seringen; “Ik ben me bewust van het feit dat wij, als seringenkwekers, een ‘parel’ in onze handen hebben binnen de wereldwijde overproductie. Alleen wil ik de ‘parel’ nog meer glans geven door juist het ambacht en de emotionele beleving uit te dragen.”

  seringen-special1.jpg
  seringen-special-20.jpg
  seringen-special-22.jpg

  Firma Kazemier

  Firma Kazemier is een seringenkwekerij die al een aantal generaties is gevestigd op de huidige locatie. Het bedrijf word momenteel gerund door de broers Harm & Willem Outshoorn.Zij hebben zich toegespitst op de witte sering, te weten: Mme ‘Florent Stepman’, kortweg “Stepman”.

  Hun seizoen begint de eerste week van januari tot half/derde week april en zij proberen dan kwaliteit en continuïteit te waarborgen.

  KAZ; Kwaliteit Als Zekerheid. Met een vast aanvoerpatroon voor de klok, op drie vaste dagen (maandag, woensdag en vrijdag). Ook behoren directe leveringen tot de mogelijkheden, al is het wel moeilijk om dit ver van te voren af te spreken en vast te leggen.

  “Als de tijd er rijp voor is en de takken lenen zich er voor, dan maken we een exclusief exemplaar; ‘Stepman’!!! We selecteren de mooiste en zwaarste koppen die we op de struik door laten groeien totdat deze bijna volledig wit zijn. Wij noemen deze ‘Rijpe’”. De aantallen zijn echter beperkt en ze worden alleen geleverd aan een aantal exclusieve klanten en kopers.  

  seringen-special-32.jpg
  seringen-special-28.jpg
  seringen-special-31.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube