Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Voor FloraPodium staat het jaar 2020 in het teken van de Weddings en Events. Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image

  Cucurbita

  van kwekerij Reijnensierteelt

   

  Hoewel we allemaal nog volop van de zomer genieten, komen langzaam de eerste typische herfstproducten weer in de handel. Bij de herfst mogen de pompoenen en kalebassen natuurlijk niet ontbreken. Kweker Hans Reijnen heeft ons een aantal mooie soorten uit zijn assortiment laten zien.

  Kalebassen en pompoenen zijn er in vele soorten, maten, kleuren en vormen. Verschillende soorten zijn een ware delicatesse en worden graag gebruikt in de keuken.  De meeste pompoen- en kalebassoorten vallen onder het geslacht Cucurbita, zij behoren tot de komkommerachtigen (Cucurbitaceae). De meest bekende soorten zijn de Cucurbita maxima en Cucurbita pepo. Van origine groeien ze in Midden- en Zuid- Amerika.

  De maxima verklapt zijn belangrijkste kenmerk al door zijn naam. Deze soorten zijn groot! De maximasoorten hebben over het algemeen veel en zacht vruchtvlees. Zij zijn makkelijk uit te hollen en kunnen daarom heel goed gebruikt worden voor leuke Halloween decoraties of voor consumptie (Uchiki Kuri en Jarrahdale).

  De pepo soorten zijn veel harder en hebben vaak veel minder vruchtvlees, waardoor ze wat minder geschikt zijn voor consumptie. De sierwaarde ligt vele malen hoger bij deze soorten dan de smaak. Al zijn hier uiteraard weer uitzonderingen in. De courgette valt ook onder de pepo soorten en deze gebruiken we natuurlijk wél graag in de keuken.

   

  FloraPodium, 17 september 2020

  Image
  Image
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Halloween gezicht'
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Blue Hubbard'
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Yellow Crookneckt'
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Yougoslavian Finger Green'
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Halloween'
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Flat Striped'
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Uchiki Kuri'
  This image for Image Layouts addon
  Cucurbita maxima 'Jarrahdale'

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube