Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  scutellaria-17.jpg

  Scutellaria van Marginpar

  De speelse groene takken, die perfect in evenwicht lijken te zijn, laten maar weer eens zien hoe goed moeder natuur is in haar creaties. Met de liefdevolle hulp van onze veredelaar heeft ze weer iets bijzonder fraais gecreëerd. De Scutellaria ‘Tinkerbell’ lijkt bijna machinaal gemaakt door de mooie opzet, verdeling en vorm. De stevige groene takjes zitten vol met markante zaaddoosjes in verschillende groene kleurschakeringen. De combinatie van donkere en lichte tinten combineren mooi met andere bloemen in boeketten en de afwezigheid van bladeren onderin maakt het een makkelijke bloem om mee te werken. Scutellaria is zeer sterk, en haar vaasleven in dan ook minimaal 14 dagen. 

  De Scutellaria 'Tinkerbell’ groeit mooi en lang in de bloemenvelden van Tanzania, bij onze partner farm Michiru - waar o.a. ook onze Clematis en Gloriosa worden gekweekt. In het veld mag de Scutellaria lang blijven staan, net zo lang tot de bloemen zijn uitgebloeid en de zaaddoosjes zijn gevormd. Tot groot genoegen van de bijen, die het veld in grote aantallen bezoeken.

  Farm manager Leon de Vries, die aan de wieg stond van deze nieuwe soort, noemt het Scutellaria veld soms zelfs een ‘vliegend mijnenveld’ maar -ondanks het voorzichtig manoeuvreren langs onze vliegende vrienden- een prachtig gezicht. Leon spreekt met trots over deze nieuwe introductie die, zoals elke nieuwe soort, niet zonder slag of stoot tot stand is gekomen. We zijn dan ook erg blij de Scutellaria ‘Tinkerbell’ eindelijk aan de markt voor te mogen stellen.

  Benieuwd naar deze nieuwe introductie? Vanaf week 23 is ze voor het eerst verkrijgbaar op RFH Aalsmeer. 

   

  Marginpar, 10 juni 2021

   

  scutellaria-19.jpg
  scutellaria-3.jpg
  scutellaria-4.jpg
  scutellaria-16.jpg
  scutellaria-14.jpg
  scutellaria-13.jpg
  scutellaria-12.jpg
  scutellaria-5.jpg
  scutellaria-11.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us