Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  scabiosa-scoop-14-van-14.jpg
  scabiosa-scoop-5-van-14.jpg

  Scabiosa

  Sinds de ‘Scooplijn’ van de Scabiosa een aantal jaren geleden op de markt gebracht werd, is dit ‘vergeten’ bloemetje weer terug van weggeweest!

  De Scabiosa Atropurpurea ‘Scoop’ lijn komt van een veredelingsbedrijf uit Israël. Eén van de grootste verschillen met de meest bekende soort de Scabiosa caucasica is het enorme kleurenpalet die de soorten uit de Scoop lijn hebben. De bloemen van de caucasica zijn over het algemeen iets groter en platter ten opzichte van de ietwat bolle Scoop, die een mooi groot gevuld hart heeft. De nieuwste soorten van de Scoop lijn, de ‘Focal Scoop’ hebben wél een groter bloemscherm.

  De Scabiosa Scoop soorten zijn oorspronkelijk zaaibloemen. Ze worden vermeerderd door middel van stekjes. De planten van deze lijn zijn éénjarig (in tegenstelling tot de meerjarige caucasica). Ze geven een jaar lang enorm veel bloem, maar er moeten elk jaar nieuwe planten aangekocht worden door de kweker. De planten zijn sterk, minder ziektegevoelig en geven enorm veel bloem. De Scoop lijn wordt op twee verschillende manieren aangevoerd. Sommige kwekers kiezen ervoor om de bloemsteel te snijden met één hoofdbloem en een enkele zijbloem. Hiermee halen ze meer takken van het gewas, maar dit is wel iets bewerkelijker. Anderen kiezen er voor om vertakte takken te snijden, waardoor de takken langer zijn. Op deze manier worden er minder takken uit een plant gesneden, de marktwaarde van deze vertakte Scabiosa’s ligt dan vaak ook wat hoger.

  De Scoop wordt vrij rauw gesneden om het beste vaasleven te behalen. Maar eenmaal op de vaas ontplooien de bloemblaadjes zich stuk voor stuk en verandert het kraalachtige uiterlijk naar een ware vlinder. De Scoop serie heeft sterke stelen en een enorm verbeterde houdbaarheid. Daarbij zijn ze in veel verschillende kleuren (zelfs tweekleurig) te verkrijgen. Door deze eigenschappen is de Scabiosa de laatste jaren enorm gestegen in populariteit. Bloemisten waarderen dit vrolijke bloemetje enorm om de veelzijdigheid waarmee ze de scabiosa kunnen gebruiken. Ze kan rauw gebruikt worden, maar ook met alle bloemblaadjes open. Ook de zaaddozen als de bloem is uitgebloeid kunnen enorm decoratief zijn.

  Door haar lieflijke, zachte uiterlijk is de bloem heel geschikt om in bruidswerk te gebruiken. De lange, stevige, soms kronkelige stelen zijn heel geschikt in mooie zomerse veldboeketten. Maar ook thuis op de vaas is het een fantastische bloem om op tafel te hebben.

  Bron; Kolster B.V. / Sfeerfoto's; Danzinger

   

  FloraPodium, 11 maart 2021

  scabiosa-scoop-4-van-14.jpg
  scabiosa-podium-1-van-22.jpg
  Scabiosa atropurpurea "Hot Pink Scoop"
  Scabiosa atropurpurea "Candy Scoop"
  Scabiosa atropurpurea "Blackberry Scoop"
  Scabiosa atropurpurea "Focal Scoop Purple Lace"
  Scabiosa atropurpurea "Lavender Scoop"
  Scabiosa atropurpurea "Red Velvet Scoop"
  Scabiosa atropurpurea "Milky Scoop"
  scabiosa-scoop-11-van-14.jpg
  scabiosa-scoop-1-van-14.jpg
  scabiosa-scoop-6-van-14.jpg
  scabiosa-podium-4-van-6.jpg
  scabiosa-podium-6-van-22.jpg
  scabiosa-scoop-12-van-14.jpg
  scabiosa-scoop-13-van-14.jpg
  scabiosa-scoop-7-van-14.jpg
  scabiosa-podium-5-van-6.jpg
  scabiosa-podium-7-van-22.jpg
  scabiosa-podium-1-van-6.jpg
  scabiosa-podium-9-van-22.jpg
  scabiosa-scoop-10-van-14.jpg
  scabiosa-scoop-2-van-14.jpg
  scabiosa-podium-15-van-22.jpg
  scabiosa-scoop-3-van-14.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us