Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  hyacint-30.jpg
  hyacint-35.jpg

  Hyacint

  G. de Wit en Zn

  Het jaar 2020 zijn we begonnen met een ontzettend leuk project “FloraPodium Wedding & Events”. Helaas zijn er door de komst van Covid-19 heel weinig bruiloften en evenementen geweest. Velen hebben hun bruiloft verplaatst en kijken uit naar 2021, een jaar waarin we hopen weer ons oude leven op te pakken. Een jaar waarin we hopen dat we het Covid-19 virus kunnen verslaan en alsnog uitgebreid kunnen trouwen. We zetten dan ook onze inspiratie pagina’s gewoon door in 2021! Er is tenslotte genoeg moois te laten zien in deze fantastische sector.

  Het FloraPodium start dit jaar met een hele fleurige editie! Maarten de Wit bracht het FloraPodium een prachtig assortiment hyacinten, vol van kleur en heerlijk ruikend!

  G. de Wit & Zn is een echt familiebedrijf. Al meer dan 30 jaar zijn zij gespecialiseerd in het produceren en leveren van een hoogwaardige collectie snijhyacinten. De kwekerij is gelegen in Lisse, in het hart van de Bollenstreek van Nederland. Het grootste deel van hun bollen komt uit eigen kwekerij. Zo weten ze precies wat de bol aan voedingstoffen en behandelingen heeft gehad en kunnen zij de garantie geven dat de Hyacinten duurzaam zijn geteeld. Sinds 2010 is het bedrijf dan ook MPS A/B/C gecertificeerd.

  Hun bollen worden geteeld in potgrond. Alleen tijdens het aanpoten en tijdens de groei wordt er water gegeven. De meeste kwekers spoelen na de oogst hun bollen schoon met water. Maarten vertelt dat er bij hen géén water meer aan te pas komt na de oogst. Met het afspuiten van de bollen wordt de bloem vaak nat, het papier wordt vervolgens nat na het inrollen en de stelen nemen toch water op. In de koelcel kan hierdoor lengte verschil ontstaan tussen de bloemen, doordat de stelen gaan groeien. G.de Wit en Zn wil dit voorkomen, de hyacinten worden na de oogst netjes verpakt zonder water, waardoor ze na een aantal dagen prachtig bloeien bij de consument.

  De soorten Johanna en Amaranta zijn twee bijzondere soorten die exclusief door G. de Wit & Zn geteeld worden. Beide zijn mutaties uit hun eigen gewassen. Johanna heeft al eens in de spotlights gestaan van het FloraPodium.

  De Amaranta is gevonden uit de combinatie Anna Lisa en Anna Marie. Zij heeft een prachtig sterk paarse kleur. Veel soorten hyacinten worden in de knop geleverd en lijken wat groener. Het mooie van dit soort is dat zij in de knop deze mooie paarse kleur al laat zien!

  Omdat de stelen droog aangeleverd worden is het belangrijk dat de stelen eerst goed volzuigen met water, voordat ze in de vaas gezet worden.

  Gebruik een schone vaas en vul deze met koud water. Hyacinten hoeven niet aangesneden te worden, het is juist beter om de bolbodem aan de steel te laten zitten. Hierdoor blijft de steel steviger, blijven de bloemen langer houdbaar en wordt de kleur van de bloemen veel intenser. Hyacinten zijn prachtige voorjaarsbloemen, die heel mooi gecombineerd kunnen worden met andere bloemen in een boeket.

   

  FloraPodium, 07 januari 2021

  hyacint-26.jpg
  hyacint-25.jpg
  Hyacinthus 'Johanna'
  Hyacinthus 'Amaranta'
  Hyacinthus 'Purple Star'
  Hyacinthus 'Fondant'
  Hyacinthus 'Anna Marie'
  Hyacinthus 'Jan Bos'
  Hyacinthus 'Delft Blue'
  Hyacinthus 'Splendid Cornelia'
  Hyacinthus 'Anna Liza'
  Hyacinthus 'Minos'
  Hyacinthus 'Aiolos'
  Hyacinthus 'Mix 5 kleuren'
  hyacint-29.jpg
  hyacint-28.jpg

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us