Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Hydrangea

  Kwekerij Nooitgedacht

  Na een jaar stilstaan komen heel langzaam de bruiloften en evenementen weer op gang. De Hydrangea mag hierbij natuurlijk niet ontbreken. Edwin Burgers, van kwekerij Nooitgedacht, heeft zo’n vier hectare grond waarvan zeker een kwart gebruikt wordt voor de teelt van de welbekende ‘Schneeball’, die zeker in het wedding seizoen razend populair is. Naast de ‘Schneeball’ worden er nóg drieëntwintig soorten Hydrangea’s geteeld. Edwin bracht het FloraPodium een aantal soorten uit zijn prachtige assortiment.

  Elf jaar geleden is Edwin begonnen met de teelt van snijhortensia’s. Snijhortensia is een prachtige teelt, een mooi product met veel potentie. Maar wel een teelt met haken en ogen. “Deze planten zijn net zo eigenwijs als mensen, elke dag leer ik nog steeds”, zegt Edwin lachend. Edwin zal een uitdaging niet uit de weg gaan, hij zal altijd een aantal soorten proberen die nét even anders zijn dan de standaard rassen. Zo mochten wij een aantal jaar geleden al kennis maken met de bijzondere dubbelbloemige ‘Lathyria’, deze heeft hij intussen niet alleen in de kleur roze, maar ook in een milka kleurige variant.

  Sinds vorig jaar is zijn jongste broer Marco bij hem in het bedrijf gestapt. Marco heeft een ICT achtergrond en heeft zich jarenlang ingezet voor andere kwekers op dit gebied. Ook de bloemensector wordt steeds digitaler en online marketing wordt steeds belangrijker. Door de komst van Marco kan Edwin kan nu zich nog steeds bezig houden met zijn vak, namelijk de teelt en Marco vult hem aan op het digitale vak!

  Naast de optimale ‘klantenservice’ en het streven naar de hoogste kwaliteit Hortensia’s houdt Edwin zich ook bezig met een stukje duurzaamheid. Het bedrijf is MPS A gecertificeerd, maar dit is vooral omdat hier vraag naar was van de klanten. Het keurmerk zelf en het certificaat vindt Edwin eigenlijk niet belangrijk. Hij wil de teelt vooral naar zichzelf kunnen verantwoorden.

  FloraPodium, 15 juli 2021

  This image for Image Layouts addon
  'Royal Benefit'
  This image for Image Layouts addon
  'Sibilla'
  This image for Image Layouts addon
  'Magical Colourdream'
  This image for Image Layouts addon
  'Emerald'
  This image for Image Layouts addon
  'Revolution'
  This image for Image Layouts addon
  'Aphrodite'
  This image for Image Layouts addon
  'Dynamite'
  This image for Image Layouts addon
  'Verena'
  This image for Image Layouts addon
  'Magical Ocean'
  This image for Image Layouts addon
  'Magical Charlotte'
  This image for Image Layouts addon
  'Schneeball'

  Nieuwe soorten

  Het productieseizoen van de hortensia is van april tot november. Dit jaar heeft Edwin twee nieuwe soorten in productie waar hij hoge verwachtingen van heeft.

   

  Royal Palace

  Het bijzondere van de Palace is dat ze in twee kleuren beschikbaar is, in het begin en in het eind van het seizoen. Edwin snijdt de verse kleur niet, maar wacht tot dit soort is doorgekleurd naar een dieprode kleur. Palace is super sterk en heeft een hele harde (iets kleinere) bol.

   

  Royal Parade

  Een prachtig helder blauwe hortensia, ook super sterk en met een hele harde, grote bol.

   

  Beide soorten komen later in het seizoen, maar we mochten natuurlijk alvast even kennis maken in de kas! Wordt vervolgd…..

   

  Image
  Image
  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us