Florapodium

en nl

  Lilium ´Corsage´

  De lelie is met haar bravoure een populaire bloem en staat vooral als snijbloem bekend. De bijzondere kleuren, grote bloemen en typische geuren sieren menig huiskamer. Omdat lelies zo populair zijn, worden ze ook veel veredeld. Ze komen daarom in alle kleuren, soorten en maten voor. G.I.A. Flowers teelt veel exclusieve bloemen, waaronder de Lilium ‘Corsage’. Dit is een bloem die extra aandacht verdient.

  De Lilium ‘Corsage’ is eigenlijk al een heel oud product. Al in 1961 werd het product veredeld door een Nederlander, in eerste instantie alleen voor de broeierij. Soms hoef je niet te veranderen wat al mooi is en dat is nou net het geval met dit soort! Een bijkomend prettig feitje is dat deze lelie geen meeldraden heeft.

  Het product is sterk en hard en krijgt veel knoppen; er komen wel 10 knoppen aan een steel. Van onder tot boven komen de knoppen ook helemaal open. G.I.A. Flowers teelt het product nu pas twee jaar. Dit heeft nog even wat voeten in de aarde gehad. In eerste instantie vond Tim van G.I.A. Flowers de bloem helemaal niet zo mooi. Echter, een leverancier raadde het product aan en had gezorgd voor een aantal bollen. Met lichte tegenzin heeft Tim het product toch maar gezet. Pas toen de eerste bloemknopjes zich openden, was Tim verkocht.

  Omdat de lelie geen meeldraden heeft is ze dus geurloos en daarom goed te gebruiken voor bruidswerk. Ze is slank en rank en dat werkt erg fijn. Ze overheerst het boeket niet en de bruidsjurk kan in dit geval niet bevuild worden door stuifmeel.


  FloraPodium, 27 mei 2019

  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us