Florapodium

en nl

  Deze week bij FloraPodium

  'Wedding & Events'

  Inspiratie Pagina

  Op deze pagina geven wij u steeds een klein inkijkje in de wereld van de Wedding en Events bloemen. Dit kan op verschillende manieren; een bijzonder product waarvan we vinden dat deze bijzonder geschikt is voor evenementen, maar ook wetenswaardigheidjes en nieuwtjes, en vooral ook foto’s van bloemenarrangementen en decoraties ter inspiratie. Heeft u iets bijzonders gezien of gemaakt en wilt u het met ons delen? Stuur dan uw foto’s naar: info@florapodium.com.

  Image
  Image

  Vanda

  Kwekerij Ansu

  Vanda’s vinden hun oorsprong op de ruwe zuidflanken van de Himalaya, van India tot Zuid-China. Daar groeit de Vanda hoog in de bomen, met luchtwortels die zich aan de bomen vasthechten. Vanda’s groeien bijna onzichtbaar als epifyt hoog in de boom. De plant leeft er van ochtenddauw en regendruppels. Om op een onherbergzame plek als deze insecten aan te trekken voor bestuiving, moet de Vanda wel opvallen en dat doet zij door haar bijzondere kleuren.

   

  Exclusief sierteeltproduct

  De kleuren van de Vanda zijn ongekend rijk geschakeerd, in elke voorkomende tint. Deze prachtige bloem komt zelfs in het blauw voor, een kleur die in de natuur bijna niet voorkomt. De combinatie van de kleur en de vorm maken de Vanda een exclusief sierteeltproduct, waardoor de bloemen graag gebruikt worden door designers voor bruiloften en evenementen. Ook in een boeket of als enkele bloem op de vaas is deze orchidee een prachtige eyecatcher en zal ze iedereen verblijden.

  Teelt

  In het bedrijf hangen zowel jonge als oude planten. De oudste planten zijn tegen de 20 jaar oud. Als een plant te oud is, gaat de kwaliteit van de bloemen omlaag. Dan wordt de keuze gemaakt om deze planten weg te doen. Een plant geeft gemiddeld 2 tot 3 takken per jaar; dit is verschillend per soort. Waar je veel bloemen kunt sturen door het klimaat te veranderen, is dit bij Vanda’s erg lastig. Er zijn kleine aanpassingen te maken, maar daar kun je niet op rekenen. Je kunt dus moeilijk voorspellen wanneer je hoeveel verschillende takken hebt van een bepaald soort. Het is dus voor orders op de lange termijn een uitdaging om iets te plannen.

   

  Handwerk

  Met een bedrijf van 5,6 hectare, zou je verwachten dat het grootste gedeelte van de teelt geautomatiseerd is. Tegen de verwachting in, wordt al het werk in het bedrijf juist nog met de hand gedaan. Alle snijbloemen worden met de hand opgebonden en gesneden. Het is een erg gevoelig product dat lastig te automatiseren valt. Alle planten hangen aan een haak in de lucht. Omdat de plant een epifyt is en haar water krijgt van dauw uit de lucht, hoeven alleen de wortels van de plant besproeid te worden met water.

   

  ANSU

  “Standing out together”, dát is waar ANSU voor staat. ANSU is de enige kweker in Europa die deze exotische verschijning teelt. Als specialist in de sierteelt focust ANSU zich uitsluitend op de soorten die uniek zijn. ANSU wil het beste van twee werelden bij elkaar brengen: het oog voor perfectie van de veredelaars en vermeerderaars in Thailand, de moderne teeltfaciliteiten en de commerciële visie van het productiebedrijf in Nederland. Twee locaties, één missie. Standing out together!

  FloraPodium, 14 april 2022

  Image
  Image
  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-6-van-55.jpg

  Vanda 'Ocelot Sangria'

  images/2022/04/08/ansu-vanda1.jpg

  Vanda 'Pink Spotty'

  images/glorious-gloriosa/glorious-gloriosa-23-van-55.jpg

  Vanda 'Leopard Coral'

  images/2022/04/08/ansu-vanda-3.jpg

  Vanda 'Royal Purple'

  Image
  Image
  Image

  Contact

  Legmeerdijk 313
  1431 GB Aalsmeer
  Tel.: +31 (0)297 386 116
  The Netherlands

  Follow us

  facebook witfacebook

  instagram overinstagram

  icons8 pinterest 48

  pinterest

  icons8 youtube 48

  YouTube